Maldini, ki je z Milanom v 24-letni karieri petkrat slavil v ligi prvakov in osvojil tudi sedem naslovov italijanskega prvaka, si je ogledal nedeljsko tekmo na San Siru, kjer je Parma s 4:2 ugnala Milan in rdeče-črne pahnila na 11. mesto lestvice serie A. Bolj ali manj je že jasno, da Milana v prihodnji sezoni ne bo v nobenem od evropskih pokalov, kar se je milanskemu velikanu v zadnjih desetletjih pripetilo le redko. Nekdanji kapetan je v pogovoru za italijanski športni dnevnik Gazzetto dello Sport izrazil nezadovoljstvo nad vodenjem kluba, ki je v zadnjih dveh letih daleč od stare slave.

Ob uničevanju večletnega dela izgublja živce

»V meni se mešajo občutki jeze in razočaranja. Toda ne toliko zaradi zadnjih rezultatov, saj se je Milanu v zgodovini že kdaj zgodila sezona, ki jo je končal zgolj na desetem ali enajstem mestu v italijanskem prvenstvu, ampak ker imam občutek, da se uničuje trdo delo zadnjih desetih let. Ob tem se počutim grozno. Milan je imel v zgodovini srečo, da je šel skozi več zmagovitih obdobij, sam pa dobro vem, koliko dela je za vsemi zmagami in uspehi in kaj vse je potrebno, da spišeš tako čudovito zgodbo. Ko sedaj gledam, kako se na hitro ruši večletni trud, izgubljam živce,« je novinarju Gazzette potožil Maldini.

Ne bi pomagal niti Pep Guardiola

»Milan se trenutno nikakor ne more meriti z Juventusom ali s katerim od desetih najboljših klubov v Evropi, klub pa nima jasne vizije za prihodnost in poteze se vlečejo le za rešitev trenutnih težav. Na klopi sedaj sedi Clarence Seedorf, ki jasno še ni pravi trenerski strokovnjak, a on ni krivec za obupen položaj Milana, saj ima dovolj poguma in osebnosti za ta položaj. Trenutno Milanu ne bi mogel pomagati niti Pep Guardiola,« pravi Maldini, ki je povedal še, da bi morali več funkcij v klubu zasesti nekdanji nogometaši Milana.