Rdeči vragi, ki se bodo nocoj na Santiagu Bernabeu v osmini finala lige prvakov znova srečali z Realom, so po raziskavah revizijske hiše Deloitte za najboljše nogometne zaslužkarje veljali med letoma 1997 in 2004. A že leto kasneje jih je prehitel Real, ki vse odtlej po višini prihodkov prepričljivo zaseda najvišje mesto.

Po ugotovitvah Deloitta je Real lani postal prvi klub na svetu, ki je presegel mejo 500 milijonov evrov prihodkov. V njegovo blagajno se je steklo kar 513 milijonov, s čimer so prehiteli svojega velikega tekmeca Barcelono, ki je zaslužila 483 milijonov in zaseda drugo mesto. Daleč za obema španskima kluboma, na tretjem mestu, pa je že omenjeni United, ki je pridelal 396 milijonov evrov prihodkov.

»Rast prihodkov španskega kluba je bila neverjetena,« so zapisali pri Deloittu, kjer ugotavljajo, da je beli balet denar povečini uporabil za okrepitve, med katerimi je bil tudi rekorden 94 milijonov evrov visok nakup Crisitana Ronalda leta 2009.

Real je v zadnjih štirih letih za okrepitve zapravil astronomskih 428 milijonov evrov, kar je občutno več kot Manchester United, ki je v tem obdobju za nakup nogometašev odštel 193 milijonov evrov.

Čeprav Unitedu, kar se tiče finančnega uspeha, v zadnjih letih ni uspelo zadržati koraka s klubom iz španske prestolnice, pa se lahko vseeno pohvali z rekordnim sponzorskim dogovorom, ki ga je sklenil z General Motorsom. Ta mu bo v naslednjih sedmih letih, začenši s sezono 2014/2015, v blagajno navrgel kar 415 milijonov evrov.