Bavarci bodo obrambo naslova začeli proti vodilnemu moštvu ruske lige CSKA iz Moskve. Čeprav je Bayern v soboto v bundesligi premagal Hannover z 2:0, športni direktor kluba Matthias Sammer ni bil najbolj zadovoljen s predstavo. »Delovali smo zaspano, prikazali smo nogomet brez čustev in igrali le toliko, kot je bilo potrebno za zmago. To je premalo za nogometne standarde Bayerna. Proti CSKA pričakujem drugačen odnos, torej precej več strasti, da bomo dosegli popolnost. Igralci se ne smejo predati samozadovoljstvu, ampak spodbujati drug drugega, da dajo še tistih pet odstotkov več, ki nam manjkajo do popolnosti. Če bomo to dosegli, bomo uspešno začeli obrambo naslova,« je bilo jasno sporočilo, ki ga je prvi kadrovik kluba poslal v slačilnico zvezdnikov. S tem je povzročil buren odziv v klubskih pisarnah, iz katerih so mu na čelu s predsednikom Ulijem Hönessom dali jasno vedeti, da je bil preveč oster: »Po takšni izjavi človek dobi vtis, da smo od petih tekem izgubili tri in dvakrat remizirali, Dormund pa nam je ušel.«

Ker je Bayern zmagal na 12 od zadnjih 14 tekem doma v ligi prvakov, navijači pričakujejo, da jih čaka lahko delo. A CSKA, ki je v prestopnem roku za okrepitve zapravil le deset milijonov evrov, je odlično začel rusko prvenstvo in je po osmih krogih še neporažen.

Trije slovenski nogometaši so člani klubov, ki so se uvrstili v skupinski del lige prvakov. Jan Oblak je drugi vratar Benfice. Valter Birsa je konec tedna odigral prvih 20 minut za Milan. Dare Vršič je član dunajske Austrie, potem ko je bilo nekaj kombinacij, da bi se preselil na Tenerife in zaigral v drugi španski ligi.