Navijači, številni so bili odeti v klubske zastave, so bučno pozdravljali svoje junake, ko so ti prispeli na osrednji madridski trg Cibeles, kjer že tradicionalno potekajo vsa slavja ob pomembnih klubskih dosežkih. Nogometaši so pripeljali v belo obarvanem odprtem avtobusu, na katerem je bila na veliko izpisana beseda šampioni.

Kot poroča portal The Local, so navijači močan aplavz namenili kapetanu kluba Ikerju Casillasu, ki je, kot veleva tradicija, kip rimske boginje nad vodnjakom odel v zastavo z mestnim grbom in klubskim šalom. Avtobus z zmagovalci se je nato še trikrat zapeljal okoli trga, medtem ko so Realovi podporniki vihteli svoje šale in fotografirali nogometne zvezdnike.

S Šali opremljeni tudi štirinožci

»Osvojiti pokal je fantastično, premagati Barcelono še boljše,« je dejal 20-letni študent Ezequiel Munoz, ki je na trg prišel v družbi prijateljev. »Proslavljali bomo celo noč,« je še dejal Munoz oblečen v Realov dres z izpisanim imenom branilca Sergia Ramosa na hrbtu.

Razigrani in prešerno razpoloženi navijači so se sicer na trgu pričeli zbirati takoj, ko je glavni delilec pravice Antonio Mateu Lahoz odpiskal konec tekme. V pisani množici je bilo moč videti večje skupine najstnikov, očete s svojimi sinovi, starejše pare in celo nekaj sprehajalcev psov, ki so svoje ljubljenček odeli v klubske šale.

Real Madrid je najboljši klub na svetu

»Sem zelo vesel. Niti za trenutek nisem podvomil, da ne bodo zmagali. Videl sem, da je obramba Madrida zelo tesna, odlično pa so preučili tudi protinapade,“ je zatrdil 61-letni venezuelski vodovodar Juan Moreno, ki je v rokah držal ogromno zastavo Reala. »Real Madrid je najboljši klub na svetu. Zaslužili so si zmago. Igrajo zelo dobro,“ pa je uspeh kraljevega kluba pokomentiral 24-letni Adel Aboukar, ki je tekmo spremljal v bližnjem baru.

Za varnost skrbelo 170 policistov

Za varnost na trgu je skrbelo okoli 170 mož postave, zaradi vrtoglavice, slabosti in manjših poškodb pa je zdravniško oskrbo rabilo 16 oseb, poročajo španski mediji. Ti so lovoriko belega baleta pospremili z naslovi kot so: »Baleov pokal,« (El Mundo) in »Žarek s strani Balea odločil pokal« (El Pais).