Kot so pri najuspešnejšemu angleškemu klubu zapisali v sporočilu za javnost, bo nekdanji trener Barcelone in Bayern Münchna ekipo rdečih vragov vodil naslednja tri leta. »Z imenovanjem Lousia van Gaala smo si zagotovili usluge enega najboljših trenerjev današnjega časa. V svoji karieri je dosegel veliko stvari, Old Trafford pa mu bo zagotovil primerne pogoje, da spiše nova poglavja v zgodbi Manchester Uniteda,« je dejal izvršni predsednik Uniteda Ed Woodward.

»Zmeraj je bila moja želja, da bi delal v premier ligi. Zelo sem ponosen, da bom delal kot trener Manchester Uniteda, največjega kluba na svetu. Na Old Traffordu sem že delal kot gostujoči trener in to je neverjetno, kako čustveni in zavzeti so navijači kluba. Ekipa ima velike ambicije, tudi sam jih imam. Prepričan sem, da bomo skupaj pisali zgodovino,« pa je ob imenovanju za trenerja povedal Van Gaal.

Angleški velikan ima za sabo eno najslabših sezon v zadnjih letih. Pod vodstvom škotskega stratega Davida Moyesa, ki je brez službe ostal pretekli mesec, je v prvenstvu končal na zanj skromnem sedmem mestu in posledično ostal tudi brez nastopov v Evropi.