Kakšni so bili zadnji napotki trenerja Miloša Rusa?

Prvo tekmo smo analizirali že takoj v ponedeljek, nato pa smo se začeli pripravljati na njihove dolge žoge in prekinitve, kjer so zelo močni. Dejstvo je, da imamo zelo ugoden rezultat, kar pa ne pomeni prav nič. Čaka nas še ena tekma in devetdeset minut, ki bodo še težje kot prejšnji teden. Tromso bo zagotovo želel zabiti hiter gol, mi pa moramo to izkoristiti. V zadnji liniji niso tako hitri kot naši napadalci, kar je naša največja prednost.

Vas je tekmec na prvi tekmi podcenjeval?

Stika z norveškimi mediji nisem imel, na igrišču pa podcenjevanja nisem občutil. Na začetku so domači nogometaši igrali zelo dobro, v drugem delu pa smo jih najprej presekali z izenačenjem. Nato smo začeli prevladovati in na koncu zabili še drugi gol.

Kakšna bo vaša današnja taktika?

Kolikor poznam našega trenerja, bomo ponovno skušali zmagati. Igrali bomo pametno, borbeno in angažirano. Naša motivacija je na vrhuncu, imam pa občutek, da bo prišlo tudi več navijačev kot običajno.

Potem čutite, da Celje te dni diha nogometno?

Po dolgem času se mi zdi, da Celjani spet nestrpno čakajo na veliki športni dogodek. Težko napovedujem število gledalcev, a slišim, da se ljudje veliko pogovarjajo o naši tekmi. Precej ljudi nas ustavlja in nam čestita za uspeh na prvem dvoboju. Upam, da bo vzdušje čim boljše.

Marsikaj lahko spremeni že en gol, tako v vaši kot njihovi mreži.

Brez dvoma, česar se tudi zavedamo. Imamo ugoden rezultat, a po drugi strani se nam lahko hitro zalomi. Če prejmemo en gol, lahko vsak naslednji zadetek pomeni naš izpad. Poskušali bomo biti čim bolj kompaktni ter imeti žogo čim več v naši posesti. Če bo tako, bomo na dobri poti, da jih izločimo. Tromso je resnično specifična ekipa, ki svojo igro temelji na visokih podajah v napad.

Ste vadili streljanje enajstmetrovk?

Ne, ker nismo preračunljivi. Edino, čemur smo posvetili več pozornosti kot sicer, so prekinitve. Temu smo posvetili skoraj ves zadnji trening.

Kakšna je vaša vloga, saj ste eden najstarejših v zelo mladi ekipi?

Pri naših mladih fantih je pomembno, da ne pregorijo. Zagotovo jim bom dal kakšen nasvet, podobno kot Hrvat Igor Jugović, ki je nova okrepitev. Resda je tudi on med mlajšimi, a ima že obilo izkušenj. Vsi naši mladi fantje so iz pravega testa, svoj karakter pa so pokazali tudi v finalu slovenskega pokala.

Kakšna pa so pričakovanja za slovensko ligo, ki se za vas začenja malce pozneje?

Že takoj po koncu lanske sezone sem dejal, da moramo letos narediti korak naprej, kar trdim še vedno. Stremeti moramo k naši prepoznavni igri, ki jo moramo še izpopolniti. To je igra z veliko podajami in pritiskom po vsem igrišču. Upam, da bo ekipa ostala v čim bolj podobni sestavi, kot je trenutno, saj ima kar nekaj naših igralcev dobre ponudbe od drugih klubov. Vse bo odvisno od igralskega kadra. Če bomo ostali skupaj, lahko z novimi okrepitvami posežemo zelo visoko.