»Smo v velikem pričakovanju. Dobro se zavedamo, kaj prinaša tekma z Maccabijem, ki se je zelo veselimo. Čeprav je zelo pomembna, so priprave enake kot za vsako mednarodno preizkušnjo. Imamo toliko izkušenj, da ni pretiranega vznemirjenja, ker to slabo vpliva na predstavo na igrišču,« je razmere v mariborskem taboru opisal Filipović, ki prihaja iz ljubljanske soseske Črnuče. V Ljudskem vrtu je napetost manjša kot pred tednom dni, ko je v goste prihajal Zrinjski, proti kateremu je Maribor moral potrditi vlogo favorita. To je uveljavil na račun znanja, kakovosti in predvsem izkušenj.

Filipović v soboto proti Radomljam ni igral, ker mu je trener Ante Šimundža, tako kot Stojanoviću, Derviševiću, Ibraimiju, Šulerju in Rajčeviću, namenil počitek. »V treh dneh bo dovolj časa, da nas strokovni štab do potankosti seznani z igro Maccabija. Nekaj informacij smo že dobili od Šulerja, ki je igral v Izraelu, in Izraelca Sallalicha, ki je nedavno prišel v klub. Ni dvoma, da nas čaka zahteven tekmec s kakovostnimi igralci, a imamo dovolj adutov, da se bomo na koncu veselili mi. Na prvi tekmi si želim zmage brez prejetega gola,« je bil zgovoren Filipović. V zvezni vrsti se je zelo dobro ujel z Arminom Derviševićem, s katerim se zgledno borita in trudita, da Maribor na igrišču dobro deluje.

Ko so na igrišču prvokategorniki, Maribor ne prejme gola. Prva dva je prejel na četrti tekmi sezone proti Radomljam. Učinkovitost raste, saj na vsaki tekmi doseže gol več: 0:0 (Zrinjski v gosteh), 1:0 (Rudar), 2:0 (Zrinjski doma), 3:2 (Radomlje). »Trener nas stalno opozarja, da se obramba začne pri napadalcih in napad pri obrambnih igralcih. Tisto, kar vadimo na treningih, prenašamo na tekmo. Ni dvoma, da je dodana vrednost v defenzivnem delu Marko Šuler, eden najboljših obrambnih igralcev, s katerimi sem igral. V obrambno linijo je prinesel izkušnje, samozavest in zanesljivost. Lepo sta se ujela z Rajčevićem. Ta štoperski par je mirnost in trdnost prenesel na vso ekipo, zato dobro delujemo v obrambi. Učinkovitost se izboljšuje tudi v napadu, zato upam, da bomo nadaljevali v takšnem ritmu in na vsaki tekmi dosegli gol več,« razmišlja Filipović. V Ljubljanski kotlini in na Primorskem je bil odpisan. Priložnost, ki mu jo je ponudil Maribor, je zgrabil z obema rokama. Dozorel je v kakovostnega nogometaša in ima tudi tri nastope za slovensko reprezentanco.

Z Mariborom je štirikrat zapored osvojil naslov državnega prvaka. »Vsako leto je težje ubraniti naslov. Ker ni veliko odhodov, okostja ekip ostajajo nespremenjena, zato so zasedbe uigrane in vse bolj izkušene. Kakovost lige raste na vseh ravneh. Pogrešam le še večji obisk gledalcev. Izjemna je sicer v Mariboru, saj gledalci množično pridejo v Ljudski vrt tudi, ko je čas dopustov. Želim si, da bi bil proti Maccabiju stadion poln. Zelo lepa kulisa je bila tudi v nedeljo v Ljubljani, ko je Olimpija gostila Chelsea. To bi se moralo večkrat zgoditi,« je končal Filipović.