Cristiano Ronaldo pade v oči že pred tekmo. Vsi nogometaši Reala so na zelenico stadiona Camp Nou pritekli v kratkih hlačah in svetli opremi, izjema je bil le Portugalec, ki je prišel v temni trenirki in puloverju. Na ogrevanje vedno pride zadnji, a kot zadnji gre tudi v garderobo. Enako je pri protokolarnem prihodu igralcev na igrišče pred tekmo. Ronaldo je zadnji, s tem da še malce zastane, da pred njim nastane luknja, nato pa na kratko zasprinta in visoko skoči v zrak. Ta obred izpusti edino v primeru, ko je kapetan.

Z dobro igro in provokativnim obnašanjem do navijačev Barcelone je izstopal tudi med tekmo. Oba zadetka je proslavil tako, da je stekel do tribune, zraven pa privoščljivo gledal domačine, kako se repenčijo od jeze. Nato se je v počasni hoji premaknil nazaj na svojo polovico, ob čemer je gledal v spodnji del tribune in s pogledom iskal lastnika zelenega laserja, ki ga je ciljal v obraz. Več gneva iz navijačev Barcelone uspeta izvabiti zgolj še Jose Mourinho in Pepe.

»Ronaldo je znova dokazal, da je izjemno pomemben nogometaš. Dela razliko, kar je na takšnih tekmah ključnega pomena. Za nas je vitalen igralec,« je o Ronaldu dejal Iker Casillas. Kapetan Reala je trenutno poškodovan in ni bil med prijavljenimi igralci. Kljub temu ga je Mourinho poslal na tiskovno konferenco po tekmi, s čimer je dodobra razjezil katalonske novinarje. »Zdaj nam pošilja celo igralce, ki že en mesec niso igrali,« je pripomnil eden od mnogih.

Če pride Ronaldo pred tekmami na igrišče vedno zadnji, je drugače na treningih. Tam je vedno prvi. »Trening imamo ob 10. uri zjutraj. Vstanem ob 7. uri, da pojem zajtrk in se v miru odpravim na trening. Od doma grem najpozneje ob 8. uri, saj ne maram hitenja, nikoli pa ne veš, kaj se lahko zgodi na poti. V center za trening pridem vsaj uro prej, da opravim še krajše raztezanje,« je svoj jutranji ritual opisal Cristiano Ronaldo.

Njegovo osredotočenje na dobro telesno pripravo meji na obsedenost. Ko si je leta 2009, v svoji prvi sezoni pri Realu, poškodoval gleženj, je v centru za trening preživel osem ur na dan. Nič drugače ni, ko je njegove telo zdravo. Vzdržuje ga ves čas. »Trebušnjake, vaje za hrbet in sklece delam tudi takrat, ko gledam televizijo. Zakaj bi ležal na kavču, ko pa lahko gledam film in zraven naredim še kaj koristnega.« Zraven lahko občuduje velikanski kristalni napis CR7, ki ga ima na steni dnevne sobe, nabiranje maščobnih celic pa preprečuje tudi z ustrezno prehrano, za kar skrbita dva zasebna kuharja.

Ronaldo ima dveletnega sina Ronalda mlajšega. Mama je nepoznana, saj je Cristiano z njo prekinil stike že pred rojstvom, nato pa ji tudi mastno plačal, da se je sinu popolnoma odpovedala. Popoln nadzor nad fantičem ima zdaj Ronaldo, za najmlajšega člana družine pa skrbita predvsem Ronaldova mama in sestra.

Nad Ronaldom mlajšim se navdušuje tudi Ronaldova partnerica Irina Shayk. Ruska manekenka se je v javnosti večkrat pojavila s partnerjevim sinom, kar nakazuje, da je zveza zvezdniškega para resna. Cristianu so v preteklosti pripisovali romanco s številni dekleti, tudi s Paris Hilton, toda Portugalec je imel izbran okus. »Prepotoval sem veliko sveta in videl veliko lepih žensk, a zame so najlepša slovanska dekleta.«

Da je osvojil Irinino srce, se je moral potruditi. Prek skupnega prijatelja je dobil njeno telefonsko številko, toda Rusinja je večkrat zavrnila povabilo na zmenek. Srce se ji je omehčalo šele, ko se je Ronaldo pred njo pojavil z ogromnim šopkom vrtnic. To pa se ni zgodilo po naključju. Portugalec je namreč izvedel, da se je Irina svojim najboljšim prijateljem zaupala, da je to edini način, da sprejeme povabilo na zmenek.

»Če si vrhunski nogometaš, je težko spoznati pravo dekle, saj ne veš, ali ima raje tebe ali tvoj denar,« je dejal. Tega problema zdaj ni, saj milijone k hiši prinaša tudi ruska lepotica. Irini denarja ni treba vlagati v avtomobile, saj ima teh že Ronaldo preveč. Bentley continental GTC, mercedes-benz c-class sports coupe, porsche 911 carrera 2S cabriolet, maserati grancabrio, audi R8 in ferrari 599 GTB fiorano je le nekaj primerkov Cristianovega voznega parka dvajsetih vozil, ki so skupno vredna kar pet milijonov dolarjev.

Zaradi imidža razvajenega zvezdnika ima več nasprotnikov kot podpornikov. »Ljudje sodijo druge, ki jih sploh ne poznajo. Kdor pravi, da sem aroganten, zagotovo ni nikoli govoril z mano. Takšne opazke mi niso všeč, toda s tem lahko živim. Ne morem spremeniti njihovega mnenja. Morda včasih na igrišču preveč očitno pokažem, da mi kaj ni všeč, a takšen sem zaradi ambicioznosti,« je dejal. Da bi izboljšal svojo javno podobo, je najel nemško agencijo, ki mu svetuje, kje in kdaj naj se pojavi v javnosti. Predvsem velja to za dobrodelne akcije, kar pa je Ronaldo počel že v preteklosti. Tako je 100.000 funtov podaril kliniki, ki je njegovo mamo ozdravila raka, financiral je gradnjo šol v Gazi, denar je poslal žrtvam potresa na Madeiri in cunamija v Indoneziji…