Liverpool je že včeraj prejel dobre novice v boju za naslov prvaka, saj je njegov prvi zasledovalec Chelsea po sporni enajstmetrovki doma izgubil z 1:2 proti zadnjemu Sunderlandu, ki se krčevito bori za obstanek. To je bil že drugi zaporedni krog, ko je Sunderland napravil uslugo redsom, saj je v prejšnjem krogu remiziral na Etihadu z Mancehster Cityjem. Oba neposredna tekmeca Liverpoola sta v zadnjih dveh krogih torej nepričakovano doma izgubila pomembne točke, medtem ko varovanci Brendana Rodgersa ne popuščajo in so z 11. zaporedno prvenstveno zmago vse bližje tako želenemu 19. naslovu angleškega prvaka, na katerega čakajo že 24 let.

Na zmago Liverpoola v Norwichu je nakazal že začetek tekme, saj so redsi v 4. minuti povedli z golom Raheema Sterlinga, v 11. pa je na 2:0 s 30. prvenstvenim golom povišal Luis Suarez. A tekma takrat še ni bila odločena, saj so se gostje nato postavili bolj obrambno in prepustili pobudo Norwichu, kar bi se jim skoraj maščevalo, saj so domači v drugem polčasu večkrat nevarno zapretili, da bi lahko prišli do kakšne točke. V 54. minuti je na 1:2 znižal Gary Hooper, v 77. minuti pa je Robert Snodgrass izničil drugi gol Sterlinga iz 62. minute. V zaključku tekme so nato gostje iz mesta Beatlov le uspeli odbiti napade domačih in ob tem prek Lucasa Leive zapravili tudi izjemno priložnost za četrti gol, z zmago pa so ušli Chelseaju na 5 točk prednosti.

V naslednjem krogu bo čez teden dni na Anfieldu prava poslastica med Liverpoolom in Chelseajem, kjer pa si po včerajšnjem porazu Londončanov Liverpool lahko sedaj privošči tudi remi pa bo še vedno ostal v najboljšem položaju, saj ima pred Manchester Cityjem, ki bo jutri gostil WBA, ob dveh odigranih tekmah 9 točk več.