Liverpool je danes objavil finančno poročilo o pretekli sezoni, ki je razkrilo, da je klub v enem letu do 31. maja 2013 pridelal 48,8 milijona funtov izgube (dobrih 60 milijonov evrov). Če k temu prištejemo 41-milijonsko izgubo iz leta prej, je jasno, da je klub z Anfielda daleč od kriterijev, ki jih od evropskih klubov zahteva Uefa. Finančni fair play namreč veleva, da klub v zadnjih dveh letih ne sme imeti več kot 45 milijonov evrov (okoli 37 milijonov funtov) izgube, sicer mu grozi kazen, ki je lahko tudi izključitev iz evropskih pokalov, lahko pa je le finančna ali pa se klubu prepove nakup igralcev. Je pa tudi nekaj izjem, ki jih dovoljuje Uefa, saj je pripravljena klubom s prevelikimi izgubami pogledati skozi prste, če so v tem času denimo veliko vlagali v razvoj mlajših selekcij ali gradnjo stadiona in ravno na tem področju Angleži vidijo rešilno bilko za številne svoje zapravljive klube.

Pri Liverpoolu zaradi podatkov o izgubi niso preveč zaskrbljeni, saj naj bi klub v zadnjem obdobju sicer pokazal velik napredek tudi pri poslovanju in ne le na igrišču, v zadnjem letu pa se je ob povečanju prihodkov (v zadnjem letu 206,1 milijona funtov) za 29 odstotkov zmanjšal tudi dolg kluba, ki sedaj znaša »le še« 45 milijonov funtov, bil pa je že večji od 200 milijonov.

Liverpool v angleški premierligi 10 krogov pred koncem zaseda drugo mesto, v ligo prvakov pa se iz Anglije uvrstijo najboljši štirje klubi, trije neposredno, četrti pa igra kvalifikacije. Trenutno peti Tottenham za redsi zaostaja 6 točk.