Petkratni evropski prvaki so dobili zeleno luč za prenovo, potem ko so kupili še zadnjo hišo v okolici stadiona, ki jo bodo zaradi povečanja športnega objekta podrli. Projekt je ocenjen na okoli 127 milijonov evrov in se bo pričel s povečanjem glavne tribune, ki bo dobila 8300 novih sedišč. Sledila bo še prenova tribune Road Stand, ki ji bodo dodali 4800 novih sedišč. Ko bodo dela na stadionu končana – to naj bi se zgodilo v sezoni 2016/2017 –, bo Anfield sprejel 59 tisoč gledalcev, kar je občutno več kot sedaj, ko jih sprejme »zgolj« 45.500.

Pri Liverpoolu bodo v tem času zgradili tudi nove konferenčne dvorane in objekte za bankete, klubsko trgovino ter parkirišče. Anfield bo tako po prenovi lahko gostil nogometna srečanja najvišjega ranga, vključno s finalom lige prvakov.

»Liverpool je eden največjih športnih institucij na svetu, njegov ugled je globalen,« je za BBC dejal strokovnjak za nogometne finance in profesor na liverpoolski univerzi Tom Cannon in dodal, da zastarela infrastruktura že dlje časa zavira razvoj angleškega velikana. »Neprimernost objekta v primerjavi s stadioni Arsenala, Manchester Cityja in Manchester Uniteda je klubu močno škodovala.«

BBC še poroča, da je prenova stadiona sicer le del načrta oživitve liverpoolovega mestnega predela Anfield ocenjenega na kar 330 milijonov evrov.