Messi je na sobotni tekmi na domačem stadionu Camp Nou dosegel najprej 251. gol v dresu katalonskega kluba, s čimer se je izenačil s Telmom Zarraonandio Montoyo. Baskovski nogometaš z vzdevkom Zarra je blestel v štiridesetih in petdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je med letoma 1940 in 1955 v dresu Athletica Bilbaa zbral 251 zadetkov.

Messi je nato dosegel še gola številka 252 in 253 in pri 27 letih po 59 letih dosegel nov strelski rekord, ki ga bo nedvomno še izboljšal. In to le tri tedne za tem, ko se je štirikratni dobitnik zlate žoge (2009 - 2012) za najboljšega nogometaša na svetu z 71 zadetki pridružil Raulu Gonzalezu med strelskimi legendami lige prvakov.

Dvakratni strelski "kralj" tako lige prvakov kot španske lige bo s tema izjemnima dosežkoma lahko pozabil na težko minulo sezono, ki so jo zaznamovale poškodbe, težave z davčno službo in poraz v finalu mundiala proti Nemčiji.

Rekord posvetil vsem, ki ga podpirajo

Po tekmi je Messi na svojem Facebook profilu objavil posnetek svojega prvega prvenstvenega gola, ki ga je leta 2005 zabil Albaceteju. Zraven je pripisal: »Ko sem dosegel ta zadetek, si nisem predstavljal, da bom kasneje podrl kakšen rekord, kaj šele tega od Zarre. Vse to mi je uspelo zaradi velike podpore od številnih ljudi, ki so mi v vsem tem času v Barceloni stali ob strani, in njim posvečam ta dosežek. Hvala, ker ste vedno ob meni. Rad bi rekord posvetil tudi nekaterim, ki jih ni več med nami. Nikoli vas ne bom pozabil. Hvala vsem za podporo!«

»Najboljši vseh časov«

Na družbenih omrežjih pa se ni javil le Messi, saj so se z vseh koncev sveta usule čestitke Argentincu, prednjačili so seveda njegovi soigralci, ki so vsi po vrsti objavljali fotografije, na katerih so v družbi Messija, in mu laskali. Rafinha ga je denimo poimenoval »najboljši vseh časov«, Iniesta je njegov dosežek opisal kot »onstran opisljivega«, Suarez pa mu je sporočil, naj nadaljuje s pisanjem zgodovine.

Tudi trener Barcelone Luis Enrique po zmagi ob srečanju z novinarji ni mogel mimo dosežka svojega prvega zvezdnika. Tudi Španec meni, da v zgodovini Messiju še ni bilo enakega. »Imam to srečo, da ga lahko vsak dan treniram. Ne vem, če se ga da primerjati s kakšnim drugim nogometašem, saj je edinstven. Njegovih dosežkov v prihodnosti ne bo nihče ponovil. Vsi mi imamo zelo veliko srečo, da smo temu priče in lahko uživamo. Rad živim v sedanjosti in se ob Messiju počutim prekrasno. Zame je on brez dvoma najboljši igralec vseh časov,“ je dejal Enrique.