»Robert Lewandowski v letu 2013 zagotovo ne bo prestopil v Bayern München. To je končna odločitev, ki smo jo sporočili tudi igralcu in njegovim svetovalcem,« je v pogovoru za današnji Bild dejal Watzke.

Kljub temu bo Borussia, ki je lani in predlani osvojila naslov nemškega prvaka, letos pa v finalu lige prvakov izgubila prav proti Bayernu, Lewandowskega zelo težko zadržala v klubu, saj igralec ne želi podaljšati pogodbe.

Poljski reprezentant je sicer že prejšnji teden dejal, da od Borussie pričakuje, da mu bo dovolila oditi v klub po lastni izbiri. »Povsem upravičeno je, da igralec izrazi tako željo,« je povedal Watzke in dodal: »Z Bayernom smo opravili dva telefonska pogovora. Dejali smo jim, da morajo zaradi pravil povezanih z vrednostnimi papirji (Borussia je delniška družba, op.a.) prejeti pisno ponudbo, ki pa je še nismo dobili. Če bo Robert torej želel oditi v München, bo imel to priložnost storiti prihodnje leto,« je razkril Watzke, ki pa vseeno ne izključuje možnosti, da bodo nogometaša prodali kateremu drugemu klubu.

»Ne trdim, da bo zagotovo ostal, jasno je le, da v letu 2013 ne bo igral za Bayern. O vsem ostalem se bomo v naslednjih dneh pogovorili z nogometašem in njegovimi svetovalci. Naša želja je, da Robert igra za Borussio tudi prihodnjo sezono,« je zaključil prvi mož kluba.