Borussia je v soboto igrala prvenstveno tekmo proti Hoffenheimu, ki so jo domači nogometaši dobili s 3:2. Poljak, ki se med strelce tokrat ni vpisal, bo v rumeno-črnem dresu nastopil zgolj še dvakrat. Obe tekmi bosta v Berlinu, saj Dortmundčani v soboto igrajo proti Herthi, 17. maja pa jih čaka še finale pokala proti Bayernu.

Petindvajsetletnik je bil s strani navijačev na Westfalenstadionu deležen stoječih ovacij. V štirih letih, kolikor jih je preživel v Dortmundu, je na 130 tekmah dosegel 72 zadetkov in postal eden najboljših napadalcev na svetu. Ob slovesu je še enkrat poudaril, da se želi od kluba posloviti z osvojeno lovoriko. »Vedno sem dejal, da želim oditi z osvojenim naslovom,« je navijačem dejal Lewandowski, ki je v dar prejel tudi šopek rož in kolaž fotografij njegovih predstav v dresu nemškega velikana.

»Vsem, ki so sodelovali pri poslovilni slovesnosti, bi se rad zahvalil. Ponosen sem, da je kaj takega še vedno možno v tem preveč napihnjenem nogometnem svetu,« je še povedal Lewandowski, ki ima tudi letos za sabo uspešno sezono, saj je za Borussio v vseh tekmovanjih dosegel 26 golov.

»Zaslužil si je dostojno slovo. Vedno je dal vse od sebe in tako bo tudi na zadnjih dveh tekmah,« pa je svojega varovanca pohvalil njegov trener Jürgen Klopp.