PSG je lani po 19 letih znova postal francoski prvak, bogat lastnik pa želi letos storiti še korak naprej in tudi v ligi prvakov priti daleč. O tem priča tudi nakup Cavanija, ki bo z Zlatanom Ibrahimovićem tvoril enega najboljših napadalnih tandemov v Evropi. Ko jima prištejemo še nekaj drugih igralcev iz močne pariške zasedbe, dobimo najboljšo napadalno ekipo na svetu, tako vsaj meni Leonardo.

»Imeti najboljšega strelca serie A, Cavanija, in najboljšega strelca ligue 1, Ibrahimovića, v isti ekipi, je izjemno. Ko jima dodaš še igralce, kot so Lucas Moura, Javier Pastore, Jeremy Menez in Ezequiel Lavezzi, je jasno, da gre za super ekipo. PSG ima s temi šestimi igralci trenutno najboljši napad na svetu,« je za francoski L'Equipe dejal Leonardo.

Brazilec je od začetka pri PSG sodeloval pri novem projektu, ko so klub leta 2011 kupili katarski lastniki in se je začel nov vzpon pariškega kluba, pred nekaj tedni pa je Leonardo odstopil z mesta športnega direktorja, saj ga je francoska zveza kaznovala s 13-mesečno prepovedjo delovanja v nogometu, ker je po eni od prvenstvenih tekem odrinil sodnika. Za kazen pravi, da ni bila pravična. »Ta kazen se mi zdi nepravična. Zaradi nje je bilo nemogoče še naprej 100-odstotno opravljati delo v Parizu. Bil sem zadolžen za novi projekt PSG in bil sem zelo povezan z igralci in trenerji, po kazni pa je vse postalo preveč zakomplicirano in moral sem odstopiti s položaja.«