Kar je bilo slišati iz ust Barceloninih igralcev v torek, ko so Katalonci izgubili s 4:0, so v en glas zatrjevali tudi njihovi večni tekmeci iz Madrida dan kasneje. Kljub porazu z 1:4 pri belem baletu ne želijo vreči puške v koruzo, čeprav jih lahko po prikazanem na Signal Iduna Parku v finale popelje domala le še čudež.

»Bili so daleč boljša ekipa od nas. Bili so močnejši, fizično agresivnejši in psihično trdnejši. Zaslužili so si zmago. Zares ne vem, kako je z 1:1 prišlo do 4:1, saj sem stal na drugi strani igrišča, ko smo prejeli gole. Prelahko smo izgubljali žoge, na njihove protinapade pa se nismo znali odzvati. Na tekmo smo se pripravili zares dobro, a mislim, da kar nekaj fantov ni odigralo kot bi moralo, nekateri pa enostavno niso imeli svojega večera. A takšnih napak si ne bi smeli privoščiti, sploh na tako pomembni tekmi,« je novinarjem obrazložil trener Reala Jose Mourinho, ki pa še vedno upa na preobrat na povratnem srečanju. »Bo zelo težko, a v nogometu se to lahko zgodi. Če bomo imeli noro noč in bodo vsi zaigrali na visoki ravni, nam lahko uspe.«

Naliti si morajo čistega vina

Z ugotovitvami svojega trenerja sta se strinjala tudi vratar Diego Lopez in branilec Sergio Ramos. Oba verjameta v preobrat in uvrstitev v finale, kjer bo Real skušal osvojiti svoj deseti naslov najboljšega na stari celini. »Ekipa se ne sme predati, nikoli se ni. Še vedno verjamem, da nam lahko uspe. Rezultat je negativen, vendar moramo sedaj razmišljati o torkovi tekmi, kjer se nam ponuja zgodovinska priložnost, čeprav rabimo čudež,« je strnil svoje misli Lopez, medtem ko se je Ramos osredotočil predvsem na prikazano igro svojega moštva.

»Odnos ekipe, vključno z mano, ni bil na pričakovani ravni. Borussia je bila boljša od nas. Moramo verjeti, da nam lahko uspe, četudi bo to zelo težko. Sedaj je vse odvisno od nas. Vse moramo dati od sebe, saj je že skrajni čas, da se uvrstimo v finale. Prav vsak izmed nas si mora naliti čistega vina.«

»Bilo je skoraj idealno«

Evforijo, ki je po tekmi na Alianz Areni zajela Bavarce, je bilo dan kasneje moč čutiti tudi v 600 kilometrov oddaljenem Dortmundu. Čeprav je celotna zasedba stratega Jürgena Kloppa odigrala izvrstno, je bil junak tekme Robert Lewandowski. Napadalec je predstavljal nerešljivo uganko za obrambo kraljevega kluba in v mrežo nasprotnika poslal kar štiri žoge.

»Bilo je skoraj idealno. Seveda sem vesel, saj smo zmagali s 4:1 in prikazali odličen nogomet, vendar še nismo v finalu. Danes smo naredili velik korak, a v Madridu bomo morali biti na preži od prve minute. Tudi Real si namreč želi finala,« je bil po tekmi skromen 24-letni poljski reprezentant.

Le redko kdo prekosi Mourinha

Veliko navdušenja je požel tudi strateg Borussie Klopp, ki je svoje moštvo izvrstno pripravil na sinočnji izziv. »Eden od trenerjev se je stalno gibal ob igrišču, vzpodbujal igralce, dajal navodila in proslavljal vsak gol. Drugi bi lahko tudi vseh 90 minut preživel prikovan na stol. Redko se zgodi, da kateri trener prekosi Mourinha,« so slikovito zapisali pri španski Marci in med drugim dodali, da je nemški strateg portugalskemu kolegu odčital šolsko lekcijo v nogometu.

»Na srečo imam dovolj izkušenj in se zavedam, da nas čaka še povratno srečanje. Moji igralci so bili nezaustavljivi. Madrid je močan kolektiv in vedeli smo, da tekma ne bo lahka. Ne vem, kako bi povedal v angleščini, a v drugem polčasu se nam je vse poklopilo. To je čudovita izkušnja, ki si jo bomo zapomnili za vselej, ne glede na to, kaj se bo zgodilo na drugi tekmi,« je igro svojih varovancev pohvalil Klopp in polaskal Lewandowskemu. »Njegova predstava se bo zagotovo vpisala v nogometno zgodovino.«