Maracana je šele četrti stadion od načrtovanih dvanajstih, ki so ga odprli in bo prihodnje leto gostil tekme svetovnega prvenstva. Organizatorji so rok prekoračili za štiri mesece, stadion pa še vedno ni v celoti dokončan, saj sta bila v soboto odprta le dva vhoda, še vedno pa niso namestili vseh sedežev. Časa za še zadnje popravke sicer ni več prav veliko, saj bo stadion že junija gostil pokal konfederacij, a Brazilci ostajajo optimistični.

»Brazilija bo svetu in tistim, ki so dvomili, da Maracana ne bo zmogla gostiti tekem pokala konfederacij in SP, odčitala veliko lekcijo,« je medijem med polčasom tekme dejal nekdanji nogometni virtuoz Ronaldo. »Zgodilo se je zadnji hip, a tako to gre. Zadovoljni smo z videnim. Igrišče je enkratno, tribune so prečudovite, tako kot tudi notranji prostori. Vse je super,« s presežki ni skoparil legendarni nogometaš.

Od stare Maracane, ki je bila zgrajena leta 1950, je ostala le zunanja lupina. Notranjost stadiona po novem tako nima več dvonadstropnih tribun, temveč le še enonadstropne, kar bo po besedah projektantov gledalcem omogočalo boljši pogled na igrišče.

Legendarni športni objekt, ki je na mundialu leta 1950 v finalu gostil kar 200 tisoč navijačev, ima po novem tudi manjšo kapaciteto, saj bo sprejel »le« še 78 tisoč gledalcev. Kritiki so zato že opozorili, da se bodo zaradi tega najverjetneje podražile tudi vstopnice.