»Nikoli v življenju nisem pel francoske himne in tudi v prihodnje tega ne mislim početi. Če ne pojem himne, še ne pomeni, da ne želim igrati za državo ali zabiti hat-tricka,« je na kritike odgovoril v Lyonu rojeni napadalec alžirskega porekla in zatrdil, da mu je igranje za reprezentanco od nekdaj predstavljalo veliko čast..

»Obožujem reprezentanco, zato ne razumem kritik. Vseeno me nihče ne bo prisilil, da pojem. Iskreno povedano, v tem res ne vidim težave. Tudi Zinedine Zidane ni nikoli pel himne, zato je tudi meni ni treba,« je v pogovoru za francoski radio še povedal napadalec madridskega Reala.

Benzemaja naj se vrže iz reprezentance

Benzemajeva izjava pa je močno zmotila nekatere politike. Najglasneje so nogometaša obsodili pri skrajno desni stranki Narodna fronta, ki ji predseduje Jeane-Marie Le Pen. Stranka je že pozvala Francosko nogometno zvezo, da se 25-letnika izloči iz reprezentance. »Narodna fronta obsoja žaljiv odnos igralca. Po fiasku na svetovnem prvenstvu leta 2010 in ekscesu nekaterih igralcev na evropskem prvenstvu 2012 se je znova omadeževala podoba francoske nogometne reprezentance,« je dejal športni svetovalec Le Penove Eric Domard.

Galske peteline sicer v petek čaka kvalifikacijska tekma proti Gruziji, štiri dni kasneje pa še obračun proti aktualnim svetovnim in evropskim prvakom Špancem.