Lahm, ki se je lansko poletje, po zmagi na svetovnem prvenstvu v Braziliji, poslovil od igranja za nemško izbrano vrsto, te dni še vedno okreva po zlomu gležnja, ki se mu je dogodil na treningu lanskega novembra. V času svoje rehabilitacije si je 31-letnik vzel nekaj trenutkov tudi za pogovor za nemško televizijsko postajo Sport1, v katerem je potrdil, da bo sezona 2017/2018 njegova poslednja.

Česa se bo lotil po slovesu od nogometnih zelenic, Bavarec še ne ve natanko, a obenem priznava, da ga veliko bolj kot trenerski zanima poslovni vidik nogometa. »Predstavljam si, da bom po letu 2018 ostal v Bayernu, vendar pa ne kot trener. Vsaj zaenkrat ne,« je rekel nogometaš in razkril, da si bo poslovne izkušnje sprva nabiral pri enemu izmed proizvajalcev športne opreme na Bavarskem.

»Videli bomo, če se bo to nato obrestovalo tudi pri Bayernu,« je povedal Lahm. Na vprašanje, ali se nekoč vidi v vlogi direktorja kluba, pa je odgovoril: »Bomo videli. Do tega je še dolga pot, a jasno je, da imamo jaz in moja klubska soigralca Thomas Müller ter Bastian Schweinsteiger korenine v Münchnu. Tu smo zelo srečni.«

Lahm v svoji domovini sicer velja za izjemno cenjenega nogometaša, njegov klubski trener Josep Guardiola pa ga je celo opisal za najinteligentnejšega igralca, s katerim je imel priložnost sodelovati.

Prav o Guardioli pa so ta teden obširno poročali tako otoški kot španski mediji, ki so stratega med drugim selili v Manchester City in Barcelono. A štiriinštiridesetletnik, ki se mu pogodba z Bayernom izteče prihodnje leto, je govorice že označil za neresnične. »Rad bi videl, da podaljša,« je o svojem nadrejenem dejal Lahm. »Sam imam pogodbo s klubom sklenjeno do leta 2018, tako da bi lahko tudi zavoljo mene podaljšal. Dogovor s klubom ga veže še eno leto, potem pa bomo videli.«