Po Brazilcih, Kolumbijcih, Nizozemcih in Kostaričanih so se v četrtfinale uvrstili še Francozi, ki so dolgo lomili odpor Nigerijcev, v zaključku tekme pa so si z dvema goloma le priborili nastop v četrtfinalu, kjer se bodo pomerili z zmagovalci večernega dvoboja med Nemci in Alžirci.


Francija – Nigerija 2:0


Strelca: Pogba 80., Yobo 91. (ag)



Postavi:


Francija: Lloris, Debuchy, Evra, Koscielny, Varane, Matuidi, Valbuena (Sissoko 90.), Cabaye, Pogba, Benzema, Giroud (Griezmann 62.)


Nigerija: Enyeama, Yobo, Ambrose, Omeruo, Oshaniwa, Obi Mikel, Moses (Nwofor 89.), Onazi (Gabriel 59.), Odemwingie, Emenike, Musa



Drugi polčas:


90' – Francozi so po golu lažje zadihali, Nigerijci pa so morali kreniti v napad na vse ali nič, kar je v njihovi obrambi povzročilo veliko prostora. To bi Francozi skoraj izkoristili že v 84. minuti, ko se je sam pred vrati znašel Griezmann, a ni uspel premagati izjemnega Enyeamo. Se je pa nigerijska mreža v sodnikovem dodatku zatresla še drugič na tekmi, ko je po podaji Valbuene pred vrataYobo premagal svojega vratarja in Francozom dokončno odprl vrata v četrtfinale, ki pa so si ga izborili precej težje od pričakovanj in kot morda daje slutiti pogled na končni rezultat.


80' – Nigerijce je sreča obdržala v igri in pri izidu 0:0, ko je v 77. minuti z roba kazenskega prostora močno ustrelil Cabaye, nemočnega Enyeamo pa je rešila prečka. Le malo zatem je z glavo zapretil še Benzema, nigerijski vratar pa se je izkazal z obrambo, ko je s skrajnimi močmi preprečil zadetek. V 80. minuti pa je premoč Francozov le obrodila sadove, ko je po podaji iz kota Enyeama neuspešno poskušal izbiti žogo, a jo je le podaljšal do Pogbaja, ki z glavo ni zgrešil praznih vrat.


75' – Nigerijci so še naprej igrali hrabro in se enakovredno kosali s favoriziranimi Francozi. V 64. minuti so tako znova uspeli ogroziti nasprotnikova vrata, ko je streljal Odemwingie, a je bil Lloris na pravem mestu, da je žogo odbil od vrat. V 70. minuti je vendarle uspela lepa akcija tudi Francozom, ko se je po dvojni podaji z rezervistom Griezmannom sam pred vrati znašel Benzema, Enyeami pa je na pomoč moral priskočiti Moses, ki je tik pred golovo črto žogo izbil nazaj v igrišče. So pa galski petelini začeli znova prevzemati pobudo.


60' – Tudi začetne minute drugega polčasa niso prinesle veliko sprememb v primerjavi s prvo polovico tekme, saj sta bila tekmeca še vedno povsem enakovredna, priložnosti na obeh straneh pa bolj izjema kot pravilo. Zaradi nenavdušujoče igre pa je Deschamps moral začeti razmišljati o nujnih menjavah, saj so njegovi varovanci v prvih 60 minutah razočarali svoje navijače.



Prvi polčas:


45' – Tudi v zaključku prvega polčasa se izid ni premaknil z začetnih 0:0. Francozi so imeli nekaj več od igre, a razen priložnosti Koscielnyja v 40. minuti, ko je s 15 metrov močno streljal mimo vrat, si niso priigrali. Nigerijci so v tem obdobju najresneje zapretili v 43. minuti prek Emenikeja, a je Lloris njegov strel odbil.


30' – Se je pa nato prva zatresla mreža Francije, ko je v 18. minuti zadel Emenike, a je bil v trenutku podaje za nekaj centimetrov pred obrambo Francozov in ameriški sodnik Geiger je zadetek razveljavil. Francozi so prvič zapretili šele v 23. minuti, ko je Pogba s svoje polovice hitro krenil v proti napad, nato pa po dvojni podaji z Valbueno nevarno streljal, a se je z odlično obrambo izkazal Enyeama. Po tej priložnosti so se Francozi le prebudili in začeli prevzemati rahlo pobudo, a so imeli še vedno precej dela z nigerijsko obrambo, Afričani pa so še vedno nevarno pretili tudi na drugi strani igrišča.


15' – Uvod tekme je presenetljivo pripadel Nigerijcem, ki so bili več pri žogi in so kazali tudi več želje po zadetku, na drugi strani pa so bili napadi Francozov precej jalovi in so se hitro končevali. Pravih priložnosti v prvih 15 minutah ni bilo, še najbolj so zapretili Nigerijci z dvema prostima streloma, a do nevarnega strela niso uspeli priti.