Vodstvo v omenjeni skupini I so po sinočnji zmagi s 3:1 (1:0) nad Gruzijo prevzeli Francozi. Za trikolore, ki se bodo v torek pomerili z neposrednimi tekmeci v skupini Španci, so zadeli Olivier Giroud (45.), Mathieu Valbuena (47.) in Franck Ribery (61.). V primeru, da bodo Španci v naslednjem krogu izgubili, bodo za Francozi zaostajali že pet točk.

Svetovni podprvaki Nizozemci pa so na poti do SP 2014 še naprej zelo prepričljivi. Proti Estoncem so v Amsterdamu slavili s 3:0 (1:0). S peto zmago v peti tekmi imajo v skupini D maksimalnih 15 točk. Za oranjes so zadeli Rafael van der Vaart (47.), Robin van Persie (72.) in Ruben Schaken (84.).

V skupini H so Angleži v gosteh v Serravelleju s kar 8:0 odpihnili San Marino in tako precej izboljšali svojo gol razliko (20:2). Že ob polčasu so varovanci selektorja Roya Hodgsona vodili s 5:0, plaz zadetkov pa je z avtogolom v 12. minuti sprožil Alessandro Della Valle. Strelci so bili še Alex Oxlade-Chamberlain (28.), Jermain Defoe (35./78.), Ashley Young (39.), Frank Lampard (42.), Wayne Rooney (54.) in Daniel Sturridge (70.). V skupini H pa še naprej vodijo Črnogorci, ki so z 1:0 (1:0) ugnali Moldavijo.

Albanska nogometna reprezentanca je v Oslu premagala Norveško z 1:0 (0:0). Edini gol na tekmi je dosegel Hamdi Salihi v 67. minuti. V skupini E so Slovenijo premagali Islandci, ki so v Stožicah zmagali z 2:1 (0:1). Portugalci so se v skupini F preko Cristiana Ronalda v zadnji minuti rešili z remijem proti Izraelu. Portugalci so po petih tekmah na tretjem mestu skupine, za vodilnimi Rusi, ki sinoči svoje tekme proti Severnim Ircem zaradi slabega vremena v Belfastu niso odigrali, pa zaostajajo štiri točke.

Skupina A ni minila brez navijaških izgredov, na Maksimiru v Zagrebu so se Hrvati merili s Srbi. Več uspeha so imeli gostitelji, ki so z goloma Maria Mandžukića (23.) in Ivice Olića (37.) slavili z 2:0 ter na lestvici s 13 točkami ujeli vodilno Belgijo.