Tekmovanje prihaja v ritem dveh tekem na teden, ko se bo še bolj pokazala kakovost dela v klubih in izbira igralskega kadra. Moč tekmecev Maribora je začela pešati. Njihov zagon na začetku pomladi je bil veliko večji, zdaj pa jih naporen ritem umirja. Največja težava zasledovalcev je v kontinuiteti dobrih iger in uspehov, saj imajo le prebliske. Ko Maribor pride v manjšo krizo, vse skupaj razreši v eni tekmi in uide tekmecem.

Koper je najbolj vztrajen zasledovalec Maribora, a ima velike težave z igro v napadu, zato so v dveh tekmah v štirih dneh zapravili priložnost, da bi mu bolj dihali za ovratnik. Koper ima velike probleme zlasti doma, kjer je treba igrati bolj ofenzivno, kot je njihov model igre. Obe primorski ekipi imata enake težave, ker igra temelji predvsem na defenzivnih nalogah. Ekipe, ki se borijo za vrh, morajo biti precej bolj konkretne v napadu. Koprčani so imeli z Zavrčem velike težave v drugem polčasu. Na koncu so uveljavili prednost domačega igrišča in izkušnje za minimalno zmago.

Rudar je med vsemi zasledovalci Maribora najbolj konstanten, ker stremi k temu, kako nadgraditi igro in igrati v napadu, a pogosto mu zmanjka kanček izkušenj, ne glede na to, da imajo Velenjčani zelo izkušeno zasedbo za slovenske razmere. Rudar je v Novem mestu kljub igralcu manj igral zelo odprto in iskal pot do zmage, a je Krka s trenerjem Zildževićem na čelu zelo trd tekmec z dobro obrambo. Novomeščani v boju s Kranjčani še trdno držijo deveto mesto, medtem ko je obojim pobegnilo Celje, potem ko je doseglo dve zmagi proti neposrednima tekmecema v derbijih začelja. Celjani igrajo zelo lepo za oko, a so sila neučinkoviti, kar je logično za mlade ekipe. Učinkovit zaključek napada je nadgradnja treninga.

V Stožicah je bila predstava Olimpije in Domžal antipropaganda nogometu. Domžale kažejo boljšo podobo kot jeseni, a pri obeh ekipah je očitno pomanjkanje kakovosti igralskega kadra, zato je logično, da se borita za šesto, sedmo mesto. Premalo je le dobro teči in stati na igrišču, v nogometu je najbolj pomembno doseganje golov. Obe ekipi na tem delu premalo delata.

Bojan Prašnikar je nekdanji selektor in najbolj trofejni slovenski nogometni trener.