Legendarni Argentinec, ki se je ob letošnjem prvenstvu že oglašal v primeru Urugvajca Luisa Suareza, slednjega so zaradi grizenja nasprotnika izključili s prvenstva, Maradona pa je kazen označil za prestrogo ter Mednarodno nogometno zvezo pozval, naj drugič nogometaša pošlje kar v Guantanamo, je tokrat ostro kritiziral igro svoje reprezentance.

Enega najboljših nogometašev vseh časov, 53-letnega Maradono, je najbolj zmotila neučinkovitost argentinske reprezentance, zaradi slabih iger je bil ogorčen in besen. Za slabe predstave gavčev naj bi bil po njegovem mnenju v največji meri kriv selektor Alejandro Sabella.

"Ekipa ni v stanju, da bi menjala ritem igre, zvezna vrsta dela vse preveč napak, igra premalo tvegano, brez pravih pobud, Messi pa je v napadu osamljen. Nekateri igralci so videti, kot da sploh še niso začeli igrati, ekipa je videti, kot da igra s 40-odstotno močjo. Če se ne bomo prebudili, bomo imeli v nadaljevanju še velike težave," je dejal Maradona, ki je Argentino leta 1986 popeljal do naslova svetovnih prvakov.

Argentina se bo v soboto v Brasilii ob 18. uri pomerila z Belgijo.