Krka – Luka Koper (danes ob 16.30): Trener Krke Adnan Zildžović pada iz napake v napako, s katerimi izgublja točke, da bi ujel osmo mesto in se izognil dodatnim kvalifikacijam za obstanek. Proti Celju in Rudarju ni znal izkoristiti številčne prednosti, v Kranju je zapravil zmago, ker se je slabo odzval na zamenjave igralcev Triglava, s katerimi so Kranjčani dvignili kakovost predstave do izenačenja. Koper je s predstavo v režiji dveh mladih biserov, Palčiča in Pučka, ter z zmago v Velenju potrdil sloves trenutno drugega moštva v državi. Največja težava Primorcev je, da nimajo kontinuitete uspehov, ki odlikuje velike ekipe, in izgubljajo točke na malih tekmah, na katerih se osvajajo lovorike. To je lekcija, ki se je lahko brezplačno naučijo od Zlatka Zahovića in Maribora. Naš tip: 0.

Domžale – Celje (danes ob 16.30): Domžale ne igrajo v skladu z vizijo trenerja Luke Elsnerja. Proti Olimpiji slabo, proti Mariboru je bil vstop v tekmo bojazljiv, zato je izkupiček le točka. Ranjeni Celjani po petardi v Novi Gorici, kjer vendarle niso bili v tako podrejenem položaju, kot kaže izid, so tekmec po meri za tri točke. Kako se bo tekma razpletala, bo močno odvisno od učinka celjskega upa Mihe Zajca, ki je spomladi v zelo dobri formi. Naš tip: 1.

Zavrč – Maribor (danes ob 19.30): Če bi bil Zavrč v jesenski formi, bi bilo za Maribor to eno najtežjih gostovanj v sezoni. Zavrč je prišel v sredo do prve spomladanske zmage, potem ko se je na klop ob trenerja Željka Orehovca in pomočnika Damirja Biškupa usedel še vladar kluba Miran Vuk. Serijski slovenski prvaki so namreč ujeli zmagoviti niz na krilih učinkovite naveze Mendy-Cvijanović in meljejo tekmece v pričakovanju derbija s Koprom 26. aprila na Bonifiki. Naš tip: 2.

Gorica – Triglav (danes ob 20. uri): Goričani so strelski post štirih tekem z obrestmi obračunali proti Celju. Kranjčani so nov tekmec po meri za golijado in dvigovanje forme za finale slovenskega pokala. Kranjčani se bodo težko izognili selitvi v drugo ligo, saj za Krko zaostajajo štiri točke in izgubljajo točke v tekmah z neposrednimi tekmeci. Naš tip: 1.

Rudar – Olimpija (danes ob 20.05): Velenjčani so s porazom protu Kopru izgubili bitko za drugo mesto. Očitno je izpad v polfinalu pokala negativno vplival na Velenjčane, saj so aprila na treh tekmah osvojili le dve točki. Trener Jernej Javornik je prevzel odgovornost, Olimpija pa je tekmec po meri, da se Rudar vrne v zmagovito serijo. V ljubljanskem klubu se je začela pocenitev in čistka med igralci. Prvi je dobil nogo Brazilec Vicente, za katerega je Olimpija Gorici plačala več kot 100.000 evrov. Seznam poškodovanih je vse daljši. Naš tip: 1.