»Klubom trenutni prestopni roki povsem ustrezajo, a trenerji so mnenja, da bi moral biti krajši,« je v Nyonu v prostorih Evropske nogometne zveze novinarjem razkril strateg Tottenhama Andre Villas-Boas.

»Trenerji rabijo čas, da igralce pripravijo na novo sezono. Večina bi zato rada, da prestopni rok traja manj časa in se zaključi bolj zgodaj. Povsem jasno je, da bomo morali na to temo v prihodnosti imeti še kar nekaj sestankov,« je še dejal portugalski trener.

Gomez poleti zavrnil Real

Nemški nogometni reprezentant Mario Gomez je v pogovoru za nemški Kicker dejal, da je imel v letošnjem prestopnem roku na mizi ponudbo Real Madrida, a je ni sprejel, saj se je raje odločil, da iz Bayerna prestopi v Fiorentino, s katero je ob odškodnini 15,5 milijona evrov podpisal štiriletno pogodbo.

"Vsekakor je velika čast, da me je trener Carlo Ancelotti želel v Realu, za katerega navija praktično vsa moja družina. A v Madridu bi me najbrž čakala podobna usoda kot zadnje leto pri Bayernu, ko sem večino časa preživel na klopi. Želel sem ekipo, v kateri bom stalno igral," je dejal 28-letni Gomez, ki je za svojo novo ekipo v italijanskem prvenstvu že dosegel dva gola.

Nogometaš je za reprezentanco Nemčije nastopil na 59 tekmah, v katerih je dosegel 25 golov. Za Bayern je odigral 115 tekem in dosegel 75 golov.