V Novi Gorici smo videli zelo povprečno in živčno predstavo. Gostitelji so si glede na prikazano zaslužili točko. Ko je bil izid 1:1, so pokazali ambicije, da želijo zmagati, po zaostanku pa lovili izenačenje. Zaradi pristopa jim gledalci na koncu niso žvižgali, ampak celo zaploskali. Skušali so igrati napadalno, a je očitno pomanjkanje kakovosti v zvezni vrsti in napadu, da bi resneje ogrozili gol Domžal. Lepo so igrali do 20, 15 metrov od gola tekmeca, nato pa se jim je ustavilo. Goričane čaka veliko dela v zimskem premoru, da skozi analize in igralsko zasedbo najdejo rešitve za spomladanski del. Prepričan sem, da se bo Gorica izognila devetemu mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije.

Domžale niso odigrale najboljše tekme, a je najbolj pomembno, da so tudi s tako predstavo na rutino in izkušnje zmagale. Zame je sicer Maribor še vedno favorit za naslov slovenskega prvaka, ker imajo najštevilčnejši in najkakovostnejši igralski kader. Spomladi bo veliko bo odvisno od tega, do kdaj bodo Mariborčani igrali v Evropi. Ker je premor v slovenski ligi dolg več kot tri mesece, se lahko v tem času v klubih spremeni marsikaj. Domžale so v prvi polovici sezone opravile fantastično delo, saj ni nihče računal na njih. Velike pohvale trenerju Luku Elsnerju. Ekipa ima prepoznaven slog igre z veliko taktične discipline.

Maribor je proti Rudarju pričakovano zmagal, a pokvaril vtis z dvema prejetima goloma v finišu. Če v Ljudskem vrtu prejmeš tri gole, je skoraj nemogoče osvojiti točko. Rudar je po težavah na začetku sezone stabiliziral razmere, se uigral in ujel formo.

Ob Domžalah je Celje drugi hit sezone. So uigrani, ambiciozni in imajo kakovostno igralsko zasedbo z Verbičem, Vrhovcem, Kotnikom, Ahmedijem... Ekipa deluje brezhibno, saj je tudi nekoliko oslabljena s tremi goli v prvem polčasu proti Zavrču razrešila vse dvome o zmagovalcu. Zavrč si je nabral veliko točk za zimski premor. To je presenečenje glede na kakovost kadra, organizacijo kluba in gostiteljstvo domačih tekem na Ptuju.

Radomelj ne bi povsem odpisal po zmagi proti Kopru. V nogometu je možno vse, zlasti v slovenski ligi, kjer lahko vsak premaga vsakega. Če se še malo okrepijo, bi postali konkurenčni v boju za obstanek.

Pavel Pinni je z Gorico osvojil tri naslove državnega prvaka.