Prvi polčas ni navdušil gledalcev v brazilskem glavnem mestu. Priložnosti je primanjkovalo, še najlepšo je v 28. minuti zapravil Teo Gutierrez po podaji Jamesa Rodrigueza. Napadalec River Plata je iz kazenskega prostora zgrešil cilj.

Tudi v uvodu drugega polčasa sta bili ekipi enakovredni, a pravih priložnosti ni bilo. Zato pa so Kolumbijci "mrtvi tek" prekinili v 64. minuti. Juan Cuadrado je izvedel kot, najvišji v kazenskem prostoru pa je bil James Rodriguez in z glavo zabil za 1:0.

Že šest minut pozneje so Kolumbijci podvojili prednost, potem ko je Teo Gutierrez po napaki afriških nogometašev na sredini igrišča lepo našel Juana Quintera, ta pa je rutinirano dokončal akcijo.

Eno lepših akcij je v 73. minuti izvedel Gervinho, reprezentant Slonokoščene obale, ki je slalomiral po levi strani, prišel v kazenski prostor in znižal zaostanek na 1:2. Slonokoščena obala je imela do konca tekme še dve polpriložnosti, a je ostalo pri zmagi Južnoameričanov.


Kolumbija – Slonokoščena obala 2:1 (0:0)


Strelci: Rodriguez 64., Quintero 70.; Gervinho 73.



Začetni postavi:


Kolumbija: Ospina, Yepes, Zapata, Armero (Arias 72.), Aguilar (Mejia 79.), Zuniga, Sanchez, Cuadrado, Rodriguez, Gutierrez, Ibarbo (Quinter 53.)


Slonokoščena obala: Barry, Boka, Bamba, Aurier, Zokora, Toure, Tiote, Serey Die (Bolly 73.), Gervinho, Gradel (Kalou 67.), Bony (Drogba 60.)



V prvem polčasu so imeli minimalno pobudo nogometaši Slonokoščene obale, igra pa je potekala večinoma med kazenskima prostoroma. Priložnosti za zadetek na obeh straneh bi lahko prešteli na prste ene roke, najlepšo pa je v 28. minuti za Kolumbijo zapravil Gutierrez.


V drugem polčasu se je srečanje le razživelo in začeli so padati tudi zadetki. V 64. minuti so Kolumbijci povedli, ko je po podaji iz kota z glavo zadel Rodriguez, pri pokrivanju pa je zamudil Drogba. V 70. minuti so si Afričani privoščili hudo napako v obrambi, ki so jo Kolumbijci s pridom izkoristili in po podaji Gutierreza prek Quinteresa povedli z 2:0. Toda »sloni« se kljub zaostanku niso predali in v 73. minuti je Gervinho znižal na 2:1, ko se je poigral z nekaj kolumbijskimi branilci, nato pa z natančnim strelom ob vratnici premagal tudi vratarja.