Čeprav se zdi skoraj nepredstavljivo, da bi kateri nogometaš, če ni ravno dolgoletni član in privrženec Reala, zavrnil prestop k Barceloni, se je za takšno potezo v letošnjem poletju odločil obetavni vezist Atletica Koke. Po izjemni sezoni so Atletico zapustili nekateri pomembni igralci, kot so Thibaut Courtois, Diego Costa in Filipe Luis, ki so odšli k Chelseaju, Koke pa se je kljub mamljivi ponudbi odločil, da ostane »doma«.

»Resnica je takšna, da se je del mene le stežka odpovedal Barceloni, a na koncu je pretehtala želja po ostanku v domačem okolju in nadaljevanju z igranjem pri Atleticu še nekaj let. Preprosto ni bil pravi čas za odhod drugam. Tukaj je moj dom, kjer se počutim zaželenega, prav tako pa v klubu niso čutili potrebe, da bi me prodali. Kako naj zapustim Atletico ravno v času, ko je na vrhuncu? Upreti se klicu Barcelone je težko in zelo cenim njihovo zanimanje zame, saj pomeni, da se je trdo delo v preteklih letih obrestovalo. A tu je moj dom, zato ostajam pri Atleticu,« je v pogovoru za španski AS Koke razložil, zakaj ni želel prestopiti k Barceloni.

Najpomembneje, da je timski igralec

Koke si želi še naprej igrati pod vodstvom izjemnega stratega in motivatorja Diega Simeoneja, v čigar moštvu ni zvezdnikov, saj so vsi igralci enakovredni. In v takšnem razmišljanju se Koke povsem najde: »Sem le eden od igralcev Atletica. Igralec, ki na igrišču da vse od sebe in se bori za ekipo. Naredim tisto, kar od mene zahteva Simeone. Nisem najboljši v ekipi ali pa najbolj prepoznaven igralec kluba. Zame je najpomembnejše, da pomagam Atleticu biti čim boljši in da sem timski igralec, kar na koncu šteje največ.«

Sezona se bo za Atletico začela 19. avgusta, ko se bo v španskem superpokalu pomeril z Realom in se mestnemu tekmecu poskušal maščevati za poraz v finalu ligi prvakov.