V Braziliji tako nastopa 12 članov belega baleta, ki igrajo v sedmih reprezentancah. Čeprav so vsi po vrsti vrhunski posamezniki, pa jih le peščica lahko realno pričakuje, da bo ponovila vajo iz portugalske prestolnice in 13. julija visoko v zrak dvignila prestižni pokal iz 18-karatnega zlata. Še več: kar šesterica, ki nastopa za izbrani vrsti Španije (Iker Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso) in Portugalske (Pepe, Coentrao, Ronaldo), je že na prvi tekmi doživela veliko razočaranje in ponižanje, saj poraza s štirimi goli razlike največji zvezdniki milijonarji pač niso vajeni. In kdor si je v zaključku tekme z Nemčijo pobliže ogledal obraz Ronalda, je v mimiki razbral popolno nemoč in le malo je manjkalo, da eden najboljših nogometašev na svetu že na igrišču ni začel točiti solza.

Če bi pred 20. svetovnim prvenstvom med Realovimi nogometaši reprezentanti naredili anketo, verjetno le Hrvat Luka Modrić ne bi glasno napovedoval naslova prvakov, vsi drugi pa, pri čemer so po uvodnem krogu med najbolj nasmejanimi Nemec Sami Khedira (zmaga nad Portugalsko s 4:0), Francoza Karim Benzema in Raphael Varane (3:0 proti Hondurasu) ter Argentinec Angel di Maria (2:1 proti BiH). In čeprav se zdi, da imajo bolj majhne možnosti, ne velja odpisati niti španske trojice: Španija je vendarle aktualni svetovni prvak, do naslova pa je prišla tako, da je prvo tekmo izgubila, naslednjih šest pa zmagala.

Za večino pa je favorit za naslov svetovnega prvaka nesporen – vsaj tako pravijo tri tuje in domača stavnica: veselil se bo Realov Brazilec Marcelo. Ne pozabimo: mundial je začel z avtogolom...