V pogodbi obetavnega Alcantare je določena visoka številka pri odkupni klavzuli, kar 90 milijonov evrov, s čimer so se Katalonci želeli zavarovati, da jim dragulja njihove šole, ki je pred tem odraščal pri brazilskem Flamengu, ne bi speljali konkurenti. A pri tem so pozabili na en pogoj, ki mora biti izpolnjen, da igralec ni na voljo po nižji ceni, in sicer bi moral Alcantara za prvo moštvo Barcelone odigrati določeno število tekem v prvi postavi. Če mu klub tega ne omogoči, njegova cena pade na 18 milijonov evrov, kar se je tudi zgodilo, saj je 22-letni mladenič v letošnji sezoni v španski primeri v dosedanjih 36 krogih nastopil le na 25 tekmah, od tega je 11-krat v igro prišel s klopi, skupaj pa je zbral le 1283 minut, torej okoli 51 minut na tekmo, ko je igral. V ligi prvakov, kjer je Barcelona prišla do polfinala, pa je v zgolj dveh nastopih igral le 115 minut. Po skupni minutaži je Alcantara šele 16. v moštvu Barcelone.

Ker je obetavni igralec sedaj vsem zainteresiranim na voljo za ugodnih 18 milijonov evrov, sta zanimanje zanj že pokazala oba kluba iz Manchestra. Predvsem so zelo zagreti pri Unitedu, saj naj bi ga novi trener David Moyes visoko cenil in je mladega Španca, ki ima brazilske korenine, že označil za eno glavnih pridobitev v poletnem prestopnem roku.

Za Alcantaro se je United zanimal že pod vodstvom Alexa Fergusona, a ga je Barcelona pred dvema letoma gladko odbila, z Alcantaro pa takrat sklenila štiriletno pogodbo. V naslednjih letih se Thiago nikakor ni uspel izboriti mesta in več priložnosti za igro v moštvu Barcelone, zato je njegov oče, ki je tudi njegov zastopnik, že marca namignil, da bi njegov sin poleti utegnil zapustiti Katalonijo, saj si zasluži in želi več igralnega časa. Takšne vesti so bili veseli tudi pri Cityju, ki se je že lani zanimal za ceno nadarjenega nogometaša.

Ob ugodni ceni je po mnenju portala Goal.com in Marce med možnimi kupci tudi Bayern, ki ga bo 1. julija prevzel Pep Guardiola, ki je pred leti 18-letnemu Thiagu odprl vrata v prvo moštvo Barcelone.