Petintridesetletni zvezdnik Lazia je za nemško izbrano vrsto zbral 128 nastopov in dosegel 67 golov - le enega manj od nemškega rekorderja Müllerja. Nekdanji napadalec Werderja iz Bremna in Bayern Münchna je 14 od teh zadetkov dosegel na treh svetovnih prvenstvih, tako da le še za en gol zaostaja za najboljšim strelcem mundialov vseh časov, Brazilcem Ronaldom.

Tako ima Klose lepo priložnost, da mundial 2014 krona z dvema osebnima rekordoma, a sam poudarja, da je prioriteta osvojiti naslov najboljšega na svetu z nemško izbrano vrsto. "Moja prioriteta je zmaga z Nemčijo. To bi zame pomenilo, da sem dosegel vse, o čemer sem sanjal," je dejal Klose.

Pri Fifi so si oddahnili: Stadion v Sao Paulu bo pravočasno nared

Generalni sekretar Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Jerome Valcke je poudaril, da ni nobenega dvoma o tem, da bo stadion Itaquera v Sao Paulu nared za uvodno tekmo svetovnega prvenstva prihodnje leto. Stadion je za zdaj 86-odstotno končan, 12. junija 2014 pa naj bi gostil prvo tekmo mundiala.

"Če smo pri Fifi kdaj dvomili, da bo Itaquera nared, so se danes naši dvomi razblinil," je dejal Valcke na obisku prizorišč v Braziliji in dodal: "Prepričan sem, da bomo na tem stadionu čez deset mesecev gledali uvodno tekmo prvenstva."

Valcke je obiskal stadion v Sao Paulu zaradi skrbi, da priprave na SP v Braziliji ne tečejo po načrtih in gradnja zamuja. Pridružil se mu je brazilski minister za šport Aldo Rebelo, ki je priznal, da so imeli tudi sami pomisleke glede stadiona v Sao Paulu. "A prepričan sem, da bo stadion Itaquera pravočasno nared," je zatrdil minister.

Svetovno prvenstvo bo potekalo na 12 stadionih; na šestih so junija letos igrali pokal konfederacij. Preostalih šest stadionov naj bi prireditelji mundiala končali do konca letošnjega leta.

Mundial se bo odvijal od 12. junija do 13. julija 2014.