Moštvi sta se letos že srečali v skupinskem delu lige prvakov, veliko uspešnejši pa so bili Nemci. Obakrat so bili na igrišču boljše moštvo, tekmi pa sta se končali z njihovo zmago z 2:1 v Dortmundu ter remijem (2:2) v Madridu, kjer je kraljevi klub precej srečno v zaključku tekme prišel do točke.

A od takratnih tekem je minilo skoraj pol leta in predvsem Real je v tem času prestavil v višjo prestavo in igra precej bolje kot na začetku sezone, zato ga v dvoboju z Borussio stavnice in strokovnjaki v veliki večini postavljajo v vlogo favorita. A napredek Madridčanov ni impresioniral stratega Borussie, zato se bo Klopp kraljevega kluba lotil z enako taktiko kot na prejšnjih dveh tekmah.

Real je sedaj močnejši

»Real Madrid nas ne bo prisilil, da bi v teh dveh tekmah spremenili naš sistem igre. Odšli bomo na igrišče in tam uživali. Dobro se spominjamo, kako sta potekali tekmi v prvem delu sezone, a od takrat se je precej spremenilo. Real se mi sedaj zdi precej močnejši. Vsekakor niso le ekipa, ki je nevarna iz proti napadov, temveč premorejo zelo veliko kvalitete. Za nas bi bila zmaga v ligi prvakov nekaj čudovitega, neverjetnega in zgodovinskega. S tem poskušam tudi motivirati svoje igralce,« je za Marco dejal Klopp.

Kdo je lani zmagal?

Čeprav se Borussii od preostalih štirih ekip v ligi prvakov pripisuje najmanj možnosti za končni uspeh, se Klopp rad spominja razpleta lanske sezone, ko je bil v podobnem položaju Chelsea, pa je nato najprej izločil Barcelono, v finalu pa šokiral še Bayern.

»V polfinalu so trije favoriti, Real, Barcelona in Bayern, enako kot lansko leto. Mi smo le četrta ekipa, kot je bil lani Chelsea. A kdo je potem na koncu postal prvak? Chelsea. S tem sem povedal vse,« je povsem resno dodal Klopp.