O prihodnosti poljskega napadalca je bilo v preteklih mesecih v medijih zapisanega zelo veliko, saj je zanimanje zanj pokazala kopica klubov. Številni so ga že letos videli pri Bayern Münchnu, a je Borussia nogometaša, ki se mu pogodba izteče poleti prihodnje leto, le uspela zadržati v svojih vrstah. A prav dolgo tako ne bo več ostalo, saj bo Lewandowski, po mnenju njegovega trenerja Jürgena Kloppa že prihodnjo sezono gole zabijala za Bavarce.

»Prepričan sem, da bo Robert Lewandowski po koncu naslednje sezone prestopil v Bayerrn. Sedaj se moramo vprašati, kako bomo gradili ekipo do takrat. To je sedaj naša skrb, do navijačev pa imamo dolžnost, da bo ekipa še bolj konkurenčna. Želimo dokazati, da se kot ekipa lahko razvijamo. Dobri rezultati bodo v prihajajoči sezoni za nas daleč najpomembnejši in verjamem, da enako razmišlja tudi Robert,« je v pogovoru za časnik Welt am Sonntag povedal Klopp.

Lewandowski, ki je za Borussio na 98 tekmah dosegel 54 zadetkov, ima za seboj izvrstno sezono. Nase je opozoril predvsem v ligi prvakov, kjer je postal prvi igralec, ki je v polfinalu dosegel kar štiri gole.