Verjetno se marsikomu ob tem postavlja vprašanje, zakaj si je mladi Götze zaželel igranja za velikega konkurenta Borussie, saj bo s prestopom verjetno naletel na negativen odziv zelo številnih navijačev kluba iz Dortmunda, s katerim ga jutri čaka ena najpomembnejših tekem zadnjih let proti Realu.

Želel si ga je Guardiola, jaz pa se ne morem zmanjšati za 15 centimetrov

Odgovor na to je podal trener črno-rumenih Jürgen Klopp: »Zakaj nas zapušča Götze? Ker je bil ravno on nogometaš, ki si ga je najbolj želel Pep Guardiola, Mario pa si zelo želi igrati pod njegovim vodstvom.«

»Krivda za njegov odhod je torej moja. Ne morem se zmanjšati za 15 centimetrov in se naučiti govoriti špansko. Ne morem igralcem razlagati o hitrih prehodih iz enega konca igrišča na drugega, sedaj pa začeti gojiti 'tiki-tako'.Götze pa si pač želi delati s tako izjemnim trenerjem, kot je Guardiola,« je v svojem slogu nadaljeval Klopp.

Strateg Borussie je nezadovoljen tudi zaradi neprimernega trenutka, ko je novica prišla na dan, saj se bodo Dortmundčani jutri na prvi polfinalni tekmi pomerili z Realom, v dvoboju pa niso favoriti. Negativni odzivi s tribun, namenjeni Götzeju, pa črno-rumenim pri tem zagotovo ne bodo pomagali.

Čas objave te novice je bil vse prej kot idealen

»Čas objave novice bi res lahko bil boljši. Včeraj ob 22. uri zvečer sem izvedel, da je vest zunaj, sam pa sem za njegov odhod izvedel dan po povratni tekmi proti Malagi, torej sem imel manj kot 24 ur časa za veselje po zmagi. Sedaj lahko rečem le, da čas zaceli vse rane, a za nas ga bo moralo miniti kar nekaj, saj je to zelo slaba novica za ta klub, čas, ko je novica udarila na plano, pa je vse prej kot idealen. Vsak si lahko ustvari svoje mnenje, zakaj je do tega prišlo ravno danes, a zdaj je, kar je,« je dejal Klopp.

»Kljub vsemu naj vam zagotovim, da nikomur ni potrebno skrbeti glede naše pozornosti, namenjene jutrišnji tekmi, saj je ta polfinale res velika stvar in upam, da si bodo tudi naši navijači vzeli čas, da se soočijo z odhodom Götzeja, ker jutri za to nikakor ne bo primeren čas, priložnost, ki je pred nami, je vendarle prevelika, da bi jo tako zlahka zapravili,« je še dodal Klopp.