Prvi mož Kitajske velja za gorečega privrženca okroglega usnja, kar je v preteklosti že večkrat poudaril. Tako je tudi ena izmed njegovih »treh želja« ta, da se njegova država po letu 2002 znova uvrsti na mundial kot tudi, da ga gosti in nekoč celo osvoji.

Vendar pa se je nogomet na Kitajskem v preteklosti soočal že s prenekaterimi težavami. Med drugim tudi s hudo korupcijo in nameščanjem izidov, povrhu pa se v zadnjem času s prav bleščečimi izidi ne more pohvaliti niti kitajska izbrana vrsta. A to naj bi se po zaslugi novega načrta, ki naj bi korenito reformiral nogomet na Kitajskem in ga je odobril sam predsednik države, že kmalu spremenilo .

Kot je poudaril Xi Jinping mora država, ki je uspešna v športu, dosegati uspehe tudi v nogometu. »Razvoj nogometa mora potekati že pri dojenčkih, pri koreninah. Športni svet in še posebej nogometni mora izkoristiti priložnost in biti priča našim reformam,« je ob predstavitvi načrta po pisanju tiskovne agencije Reuters poudaril Xi Jinping.

Čeprav kitajski mediji o podrobnosti načrta ne poročajo, pa ti poudarjajo, da je nogomet, odkar je vodenje države pred dvema letoma prevzel Xi Jinping, deležen izdatne pozornosti tamkajšnje vlade.