Navijači nemškega velikana s prikazano igro svojih nogometašev v prvem delu sezone nikakor ne morejo biti zadovoljni. Če so se varovanci trenerja Jürgena Kloppa v ligi prvakov brez večjih težav uvrstili v osmino finala, so v domačem prvenstvu neuspehe nizali enega za drugim. Moštvo je tako na dosedanjih 17 tekmah zmagalo le štirikrat, vsega 15 osvojenih točk pa jih uvršča na porazno predzadnje mesto.

Pri klubu se nadejajo, da bodo v novem letu obrnili nov list in tudi s pomočjo Kevina Kampla, za katerega so Salzburgu decembra odšteli 12 milijonov evrov, rezultatsko krivuljo obrnili navzgor. »Od njega ne pričakujemo čudežev, a ne bomo nasprotovali, če bo prevzel pobudo v moštvu. Veseli smo, da ga imamo,« je o Kamplu za klubsko stran dejal Klopp.

Moštvo se je prvič v novem letu zbralo v torek, čeprav v močno okrnjeni zasedbi, saj so zaradi poškodb oziroma bolezni manjkali Sokratis, Adrian Ramos, Neven Subotić, Ciro Immobile, Erik Durm, Henrikh Mkhitaryan, Jakub Blaszczykowski, Ilkay Gündogan, Nuri Sahin, Oliver Kirch in tudi prvi zvezdnik Marco Reus.

»Dolgo časa kar nekaj igralcev ni zmoglo trenirati toliko, kot smo si želeli,« je o skromni udeležbi dejal Klopp, ki zaradi afriškega in azijskega prvenstva povrhu nekaj časa ne bo mogel računati niti na Pierra-Emericka Aubameyanga, Šindžija Kagavo in Mitchlla Langeraka. Kljub temu trener ostaja optimističen in verjame, da se bodo njegovi igralci v prihodnjih mesecih odrezali bolje. »Moje baterije so napolnjene. Pred nami je naporen spored, drugo polovico sezone pa si želimo pričeti pozitivno.«

Borussio Dortmund prva tekma v prvenstvu čaka 31. januarja proti Bayer Leverkusnu, pred tem pa bodo del priprav opravili tudi v Španiji.