Nekdanjemu slovenskemu selektorju Matjažu Keku je letos z Rijeko uspel veliki met, saj je povsem preporodil moštvo in ga popeljal do izjemnih rezultatov, ki jih ni nihče pričakoval. Rečani so poleg osvojenega pokala letos postregli tudi z dobrimi predstavami v domačem prvenstvu, kjer so končali na drugem mestu, in tudi v evropski ligi, kjer so osvojili 4 točke. Kek je na hrvaškem trenutno pravi hit in predvsem v očeh privržencev Rijeke se spreminja v junaka, ki ga ne bodo nikoli pozabili, saj jim je pripravil sezono, v kateri na Kantridi niso videli niti enega poraza in so jo že označili za sanjsko.

»Bili smo boljši in vzeli, kar nam pripada. Na dveh tekmah smo nadigrali veliki Dinamo, najboljšo hrvaško ekipo. Dajem velik kompliment svojim igralcem in vsem prekrasnim ljudem, ki so nas nosili skozi celo sezono. Vse do tega nepozabnega večera. Nimam kaj dosti za dodati, to je večer igralcev in čas za njihovo slavje,« je po tekmi na novinarski konferenci dejal Kek.

Slovenski trener se je torej že v prvi sezoni na klopi reškega prvoligaša dokopal do prve lovorike, a se ne želi postavljati v ospredje. »Jaz sem v tej zgodbi dokaj nepomemben. Važno je, da ekipa raste iz dneva v dan ter s tem tudi ta klub. Zmaga v pokalu je lepa čestitka in zahvala klubskemu vodstvu, ki je verjelo v ta projekt. Ko so ga postavili na noge, smo napravili korak naprej in hrvaškemu nogometu prinesli neko pozitivno atmosfero. A življenje teče dalje, ta uspeh pa naj nam služi kot temelj za nove izzive in še več trdega dela. Hvala še enkrat vsem, ki so verjeli v nas, navijačem in ljudem iz kluba na čelu s predsednikom Damirjem Miškovićem. To je poleg najvažnejših akterjev, nogometašev, tudi njihova zmaga.«

Z zmago v pokalu je torej Rijeka na najboljši način sklenila sanjsko sezono, ki se je začela z zgodovinsko uvrstitvijo v evropsko ligo, kjer Rečani nato sploh niso igrali obrobne vloge in so se enakovredno kosali z uveljavljenimi tekmeci Betisom, Lyonom in Vitorioiz Guimaraesa, saj so na šestih tekmah ob štirih remijih doživeli le dva poraza. Kljub uspehom v Evropi je Keku uspelo zadržati evforijo z mestnih ulic izven slačilnice in je s svojimi varovanci v prvenstvu nizal odlične rezultate ter bil na koncu celo daleč pred tretjim Hajdukom, za vrhunec sezone pa je poskrbel včeraj z zmago v pokalu. Navijači se bodo svojim ljubljencem za popolno sezono zahvalili na sobotni tekmi zadnjega kroga hrvaškega prvenstva proti Slavenu iz Koprivnice, ko bo Kantrida verjetno znova premajhna za vse reške navijače.

So pa lahko vsi privrženci Rijeke prišli na svoj račun sinoči, saj se je po zmagi v pokalu zabava s Kantride preselila na ulice in je trajala do jutranjih ur, udeležilo pa se je je več tisoč Rečanov. Na zabavi na osrednjem trgu v središču mesta so se pojavili tudi junaki s Kekom na čelu in poskrbeli za evforijo navdušenih navijačev, glasna glasba in prižgane bakle pa so še dolgo oznanjale večer, ki ga Reka še dolgo ali kar nikoli ne bo pozabila.