Glede na izida prvih tekem, ki sta se obe končali z 1:1, sta bila v rahli prednosti pred povratnima tekmama Bayern in Atletico, saj jima je za skok v polfinale na domači tekmi ustrezal že remi brez golov. A oba se nista zadovoljila s takšnim planom, temveč sta pred svojimi navijači prišla do zmag, s katerima sta se zasluženo uvrstila med najboljše štiri v Evropi.

Predvsem je veličastno svojo nalogo opravil madridski Atletico, ki so mu mnogi pripisovali le majhne možnosti, da izloči Barcelono, pa je nato že na prvi tekmi razorožil napad Kataloncev, še bolj pa je navdušil na povratni tekmi, ko je bil boljši tekmec in tudi zasluženo zmagal z 1:0. Gol so Madridčani dosegli že v 5. minuti, imeli nato še precej priložnosti, a za zapravljene niso bili kaznovani, saj je bila Barcelona v napadu tokrat zelo bleda in je prikazala eno najslabših predstav v zadnjih letih, seveda zahvaljujoč odlični igri varovancev Diega simeoneja, ki je v tem dvoboju povsem nadigral rojaka Gerarda Martina na klopi Barcelone.

Na drugi tekmi je v Münchnu Bayern upravičil vlogo velikega favorita in s 3:1 odpravil Manchester United, je pa dolgo trajalo, da je bavarski stroj začel mleti. V 57. minuti je namreč angleški prvak prek Patrica Evraja dosegel lep zadetek in povedel z 1:0 in s tem nakazal na morebitno senzacijo, a je sledil odločen odgovor domačih. Bayern je izenačil v manj kot minuti, kmalu pa zadel še dvakrat in tekma je bila odločena.

Atletico M. - Barcelona 1:0 (skupni izid 2:1)


Strelec: Koke 5.



Postavi:


Atletico: Courtois, Miranda, Juanfran, Filipe Luis, Godin, Tiago, Gabi, Raul Garcia, Koke, Villa (Rodriguez 79.), Adrian (Diego 62.)


Barcelona: Pinto, Dani Alves, Jordi Alba, Bartra, Mascherano, Busquets, Xavi, Iniesta (Pedro 72.), Neymar, Messi, Fabregas (Sanchez 61.)

 


Bayern – Manchester United 3:1 (skupni izid 4:2)


Strelci: Mandžukić 58., Müller 68., Robben 76.; Evra 57.



Postavi:


Bayern: Neuer, Alaba, Dante, Boateng, Lahm, Kroos, Ribery, Robben, Götze (Rafinha 65.), Müller, Mandžukić


Manchester U.: De Gea, Vidić, Evra, Smalling, Jones, Carrick, Valencia, Fletcher (Hernandez 74.), Kagawa, Rooney, Welbeck (Januzaj 81.)