»Na treningih je zelo prizadeven, svoje vrnitve pa se že zelo veseli. Sredina tekma se zato zdi lepa priložnost, da se preizkusi. Če bo seveda trener B ekipe Eusebio to želel,« je na današnji novinarski konferenci dejal trener trenutno vodilne ekipe španskega prvenstva Luis Enrique.

Kontroverzni nogometaš zaradi ugriza Giorgia Chiellinija še vedno prestaja štirimesečno prepoved igranja, ki pa se mu izteče 24. oktobra. Nogometašu je v tem času vseeno dovoljeno igrati na prijateljskih tekmah, za kar se lahko zahvali Mednarodnemu športnemu razsodišču (Cas) v Lozani, ki je avgusta njegovo kazen nekoliko omililo.

Suarez je sicer s prvim moštvom že zaigral v pripravljalnem obdobju, sredina tekma pa bo idealna priložnost, da po daljšem obdobju znova stopi na igrišče in si povrne nogometne občutke.

In medtem ko se bo nekdanji zvezdnik Liverpoola skušal dokazati proti Indoneziji, njegove soigralce iz prvega moštva čaka ligaško gostovanje v Malagi proti istoimenskemu klubu. Lionel Messi in druščina bo na stadionu La Rosaleda skušala vpisati še peto zaporedno zmago, čeprav po po mnenju Enriqueja gostovanje vse prej kot lahko.

»Nasproti nam bo stalo moštvo Malage, ki ima veliko igralcev, ki nam lahko povzročijo nemalo težav. S svojimi dolgimi podajami in prostimi streli so lahko zelo nevarni, zato se bomo osredotočili prav na te elemente igre,« je pred tekmo svojih varovancev še razkril Enrique.