Adidas, uradni pokrovitelj Bayerna, ki ima v klubu iz Münchna tudi skoraj desetodstotni lastniški delež, se je namreč pritožil, da je trojica prekršila pogodbene obveznosti ter se je na uradni predstavitvi prikazala z logotipi konkurenčnega ameriškega proizvajalca športne opreme Nike. Götze in Kirchoff sta na novinarski konferenci nosila majici Nike, Gomez pa je bil fotografiran s kapo istega proizvajalca. Natančnega zneska denarne kazni v Bayernu niso razkrili, vsekakor pa bo znesek pet številčen, kar pomeni, da bo vsak od »kršiteljev« plačal vsaj 10.000 evrov ali več. Vsi trije imajo sicer podpisane sponzorske pogodbe z Nikejem, vendar pa so v skladu s pogodbami na uradnih klubskih dogodkih dolžni nositi izdelke Adidasa.

Bayern in Adidas imata pokroviteljsko pogodbo sklenjeno do leta 2020, nemški proizvajalec športnih oblačil in opreme pa ima v evropskih klubskih prvakih 9,4-odstoten lastniški delež v vrednosti 77 milijonov evrov.

Novi trener Bayerna Pep Guardiola bo na klopi Bayerna debitiral 27. julija, ko se bodo Bavarci na tekmi nemškega superpokala pomerili z Borussio iz Dortmunda na ponovitvi majskega finala evropske lige prvakov.