Uefa je omejila tudi ekipi obeh moštev za ligo prvakov na vsega 21 nogometašev in ne več 25 nogometašev. Oba kluba bosta v prihodnje morala omejiti svoje zapravljanje. Če bosta kluba upoštevala smernice in pravila Uefe, jima bo krovna evropska nogometna organizacije vrnila po 40 milijonov evrov, prav tako pa bosta oba kluba v sezoni 2015/2016 že lahko znova zaigrala s polnim kadrom.

Uefa je sicer kaznovala skupno devet klubov. Med kaznovanimi so Bursaspor, Anži Mahačkala, Rubin Kazan, Zenit St. Peterburg, Galatasaray, Levski Sofija, Trabzonspor, a le Manchester City in PSG z velikima denarnima kaznima.

Oba nogometna kluba, ki sta v lasti arabskih mogotcev, sta sprejela kazen in se obvezala, da bosta v prihodnjih dveh sezonah občutno zmanjšala količino denarja, ki ga namenjata za prestope.

Lastnika klubov sta tako sprejela zavezo, da za nakupe novih igralcev v poletnem prestopnem roku ne bosta porabila več kot 60 milijonov evrov. V nasprotnem primeru bi lahko bile finančne posledice za oba kluba še hujše.