Mariborčani bodo v svojem drugem nastopanju v ligi prvakov igrali v skupini G, kjer se bodo pomerili z londonskim Chelseajem (ta je poleti že bil v Sloveniji, ko je v Ljubljani napolnil stoženski stadion, ko se je na prijateljski tekmi pomeril z Olimpijo), Schalkejem in lizbonskim Sportingom. Skupina obeta zanimive tekme, slovenski prvaki pa verjetno lahko gojijo tudi upe na kakšno točko.

"Z velikim zadovoljstvom lahko rečem, da smo dobili privlačno skupino, ki smo si jo želeli. To so vsi klubi, ki prihajajo iz najmočnejših evropskih lig, torej so se nam želje uresničile," je po žrebu povedal športni direktor Maribora Zlatko Zahović, trener Maribora Ante Šimundža pa je dodal: "Skupina je atraktivna, zanimiva, čakajo nas trije različni slogi nogometa. Glede na prva dva izžrebana tekmeca smo si želeli skupino B ali G, tako da smo zadovoljni."

Šimundža je še dodal, da si želijo spoznati tekmovanje v ligi prvakov, biti konkurenčni in stremeti k napredovanju, saj ne bi bili pravi športniki, če ne bi stremeli k zmagam.

Športni direktor Schalkeja Horst Heidt je po žrebu razmišljal le o Chelseaju, s katerim so se Nemci pomerili že lani in obe tekmi prepričljivo izgubili z 0:3. »Naš cilj je tak kot v prejšnjih letih: želimo priti do izločilnih bojev. S Chelseajem pa imamo še neporavnane račune, saj smo lani izgubili obe tekmi.«

Oblak proti Juventusu, Bezjak proti Realu in Liverpoolu

V skupini A sta izrazita favorita Atletico Madrid (poleti ga je okrepil slovenski vratar Jan Oblak) in Juventus, načrte pa jima bo skušal prekrižati predvsem Olympiacos. Branilec naslova Real Madrid v skupini B ob Baslu, Liverpoolu in Ludogorcu (za bolgarske prvake igra tudi slovenski reprezentant Roman Bezjak) verjetno ne bi smel imeti težav v boju za napredovanje, vrnitve med nogometno elito pa so zelo veseli pri Liverpoolu.

»Smo navdušeni, da smo spet tukaj. Ni bilo važno, s kom bomo igrali, v vsakem primeru bi bili zelo zadovoljni. Toda biti v skupini z aktualnim prvakom Real Madridom, to pa je nekaj posebnega. Že zdaj mi misli uhajajo na Anfield na tisti poseben večer ...,« je bil po žrebu vzhičen trener redsov Brendan Rodgers.

Arsenal in Borussia znova v isti skupini

Skupina C je na papirju najmanj zvezdniška, za napredovanje pa se bodo verjetno borili kar vsi štirje klubi: Benfica, Zenit, Bayer in Monaco. Vroče bo verjetno tudi v skupini D, saj se obetajo zanimivi nemško-angleški in nemško-turški dvoboji, ob Arsenalu, Borussii in Galatasarayju pa bo poskušal čim več točk osvojiti tudi belgijski prvak Anderlecht. Arsenal in Borussia sta v isti skupini že tretjič v zadnjih štirih letih.

»Spet Bayern in City, ali me hecate?«

Skupina E spada med bolj atraktivne. Prvi favorit je zagotovo Bayern, ki se bo tako kot v lanski sezoni znova dvakrat pomeril z angleškim prvakom Manchester Cityjem in tudi moskovskim CSKA. Lani sta se tekmi med Bayernom in Cityjem končali z gostujočima zmagama, Moskovčani pa so vse štiri dvoboje izgubili, zato bodo letos imeli dovolj motiva za maščevanje. »Spet Bayern in City, ali me hecate? Poskušam biti realist, zato se zavedam, da je pred nami težka naloga, a dali bomo vse od sebe, da se čim bolje odrežemo,« je žreb komentiral ruski reprezentant v vrstah CSKA Alan Džagojev.

Poleg treh starih znancev je v skupini še italijanski podprvak Roma, ki se vnaprej prav gotovo ne bo predala in po tihem računa na vsaj drugo mesto.

De Boer: Cilj je bil napredovanje, a ko dobiš Barco in PSG, to postane težko

Tudi v skupini F so trije evropski velikani: Barcelona, PSG in Ajax, družbo pa jim bo delal ciprski Apoel, ki bo verjetno vesel vsake točke proti glavnima favoritoma skupine, z Nizozemci pa se bo udaril za tretje mesto, ki vodi v izločilne boje evropske lige. »Naš cilj je bil priti vsaj do osmine finala, a ko ti žreb v skupino nameni Barcelono in PSG, to postane zelo težko. Ob takih ekipah bo zelo težko končati na prvem ali drugem mestu,« je po žrebu ugotavljal trener Ajaxa Frank de Boer.

Zadnja skupina H je podobna skupini C, saj v njej ni izrazitega favorita ali kakega od evropskih velikanov, ki bi se lahko boril za končno zmago v tekmovanju. Prvi favorit bo Porto, za napredovanje pa se bosta verjetno potegovala še Šahtar in baskovski Athletic, medtem ko bo poskušal presenetiti tudi beloruski prvak BATE Borisov.

Žreb skupin lige prvakov:



Skupina A


Atletico Madrid

Juventus

Olympiacos

Malmö


Skupina B


Real Madrid

Basel

Liverpool

Ludogorec


Skupina C


Benfica

Zenit

Bayer L.

Monaco


Skupina D


Arsenal

Borussia Dortmund

Galatasaray

Anderlecht


Skupina E


Bayern

Manchester City

CSKA Moskva

AS Roma


Skupina F


Barcelona

PSG

Ajax

Apoel


Skupina G


Chelsea

Schalke

Sporting Lizbona

Maribor


Skupina H

Porto

Šahtar Donjeck

Athletic Bilbao

BATE Borisov