Potem ko že na uvodnem seznamu zaradi poškodb ni bilo Valterja Birse, Zlatana Ljubijankića, Reneja Krhina in Tima Matavža, sta naknadno odhod na južno poloblo morala odpovedati še Kevin Kampl, ki ga ni njegov Red Bull Salzburg ni spustil na to akcijo, in Martin Milec, ki ga muči poškodba gležnja. Po zadnjih informacijah pa naj bi v Južno Ameriko le odpotoval Milivoje Novaković, ki se bo reprezentanci pridružil že v naslednjih dneh v Buenos Airesu.

Katanec je bil tako primoran vpoklicati tudi nekatere novince, med njimi Rudarjeva nogometaša Rajka Rotmana in Ivana Firerja ter domžalskega branilca Erika Janžo.

"Fantje v ekipi so me zelo dobro sprejeli, ni bilo težav. Treningi so močni, kot je bilo tudi pričakovati. Sam sem se pozanimal že prej in izvedel, da je treba delati na vso moč," je pred odhodom v Južno Ameriko dejal novinec v ekipi Janža. "Kot sem dejal, vsi soigralci so zelo v redu, čaka nas nekoliko dolgo potovanje, vendar bomo preživeli. Za take tekme se živi, kot sta ti dve pred nami, tako da ne bo s tem nobenih težav," je še dejal Janža.

V Južno Ameriko ne gredo prodajat ugleda

Kljub vsem tegobam pa v slovenskem taboru poudarjajo, da v Urugvaj oziroma Argentino ne gredo prodajat ugleda, temveč se po najboljših močeh zoperstaviti uglednima tekmecema, ki sta v zaključnih pripravah na nastop na svetovnem prvenstvu v Braziliji, in poiskati določene odgovore pred začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016.

Za razliko od Argentine, sedme na lestvici Mednarodne nogometne zveze, s katero se Slovenija (29. na lestvici) še ni pomerila, so slovenski nogometaši že igrali proti Urugvaju (trenutno šestemu na Fifini lestvici), in sicer v Kopru konec februarja 2001. Takrat so izgubili z 0:2, ko sta zadela Nicolas Olivera in Marcelo Zalayeta.