Ker je bilo zanimanje medijev izjemno, se je Srečko Katanec do mize in mikrofona na račun svoje sloke postave prebil kar tako, da se je splazil med zidom in stebrom. Tole je povzetek odgovorov na postavljena vprašanja v 17 minutah in 22 sekundah.

O izboru igralcev.

Ker imajo mnogi zimski premor, ni bilo lahko narediti seznama. V živo sem si ogledal le tekmo Bologna – Chievo. Nekatere informacije sem dobil z ogledom posnetkov prejšnjih tekem in v ponovnem pogovoru s Stojanovićem. Če koga ni na seznamu, to še ne pomeni, da ne bo dobil priložnosti na naslednjih tekmah. Komaj čakam, da začnemo, saj sem se doslej več družil z novinarji, kot pa da bi delal.

Edini trije igralci iz slovenske lige so iz Maribora, ki je šele sredi priprav na sezono.

Pogovoril sem s trenerjem Darkom Milaničem, ki mi je dal nekaj informacij glede forme, konstitucije in prenašanja naporov. Rajčevića sem videl na tekmah Maribora v evropski ligi, Cvijanovića pa na reprezentančni tekmi in sem bil kar prijetno presenečen, ker potrebujemo igralce takšnega kova. So v posebnem položaju, tako kot še nekateri s seznama, ki tudi še niso začeli ligaškega tekmovanja.

O vtisu, ki ga je dobil v dosedanjih pogovorih z igralci.

Ker je stik po telefonu zelo neoseben, sem se pogovarjal le z nekaterimi. Vsi pogovori so bili prijetni, a zame je pomembneje, da začnemo delati in vidim, kako se obnašajo na igrišču in izven njega. Fantje so pokazali veliko volje, vse je odvisno od njih, saj ne igramo mi, ampak oni.

O izidu na prijateljski tekmi.

Lepo bi bilo zmagati s 3:0, vendar izid je zame nepomemben. Namen prijateljskih tekem je, da vidim, kako fantje razmišljajo, igrajo, se postavljajo v različnih situacijah. Na prijateljski tekmi lahko zmagaš tudi tako, da zamenjaš šest igralcev, na tekmi za točke pa ni možnosti za menjave kot po tekočem traku.

Izbor kapetana in odziv Samirja Handanovića na odločitev, da ne bo več v tej vlogi.

Ime kapetana boste izvedeli pred tekmo. Samir je profesionalec, z njim ne bo nobenih težav. Naj le dela tisto, kar najbolje zna. Potrebujemo kapetana, ki bo na igrišču v stiku s sodnikom, saj vratar na more teči na drugo stran igrišča. Če Samir ne bo nosil traku, ne pomeni, da ne bo spoštovan v ekipi in imel vpliva na soigralce. Tisti, ki nosi kapetanski trak, je 90 minut vodja ekipe, to pa ne pomeni, da Samir ne more biti največji vodja ekipe. Bom vprašal opremljevalca, če lahko oblikuje drese tako, da bodo imeli na eni roki trak in bodo vsi kapetani, nato pa jim bom tako kot v hokeju nalepil črke A, B, C...

O zimskih vremenskih razmerah in razprodanih Stožicah.

Na igrišču ni snega, razmere za igro bodo odlične. Zelo lepo je slišati, da je zanimanje za tekmo izjemno. Tudi če bi imeli večji stadion, bi bil poln.

Ocena kakovosti BiH.

Igramo proti tekmecu, katerega zasedba je skupaj med sedem in deset let. Po imenih imajo izjemno zasedbo, ki je med desetimi najboljšimi na svetu. Ogledal sem si posnetke treh tekem BiH, imajo tako kakovostne igralce, da bi jih vsak rad imel v svoji ekipi. Prebral sem mnenja, da smo boljši, samo upam, da bo tako tudi v realnosti. Na papirju smo slabši, na tekmi bo morda drugače in naredil bom vse, da bo tako.