"Priprave so minile v redu, nihče ni na novo poškodovan. Izjema je Jan Oblak, tako da on ne bo kandidiral za obračun z Urugvajem. Kako bo za Argentino, pa bomo videli," je na novinarski konferenci po treningu povedal selektor Srečko Katanec.

Ta je še enkrat poudaril, da je Urugvaj resna in izkušena ekipa. "Vemo, kje igrajo njihovi igralci. Škoda zanje, da ne bo Luisa Suareza. Sicer pa jim najprej želim vso srečo na SP, upam tudi, da bo Suarez zdrav, saj zanje veliko pomeni," je Katanec tekmecem zaželel uspešen mundial v Braziliji.

Cavani in Forlan spoštovanja vredna dvojica

Nato pa se je malce razgovoril tudi o sami pripravi na obračun z dvakratnimi svetovnimi prvaki. "Normalno, malo se prilagajamo igri urugvajske vrste, ampak predvsem mislimo nase, saj vemo, da določenih igralcev ni in iz teh, ki jih imam na razpolago, bom skušal narediti nekaj spodobnega, nekaj, za kar mislim, da bi lahko funkcioniralo tako proti Urugvaju kot Argentini," pojasnjuje Katanec in napoveduje, kako se bodo lotili obračuna.

"Urugvajci imajo močan napad, Edinson Cavani in Diego Forlan sta spoštovanja vredna dvojica, imajo pa še druge fante na takšni ravni. Poskušali bomo biti predvsem v zvezni vrsti zgoščeni, kolikor se bo pač dalo. Veste namreč, kakšne težave imamo, tudi nekateri, ki so tukaj, niso veliko igrali v zadnjem času. Je, kar je. Tekme niso hec, upam, da bo vse v najlepšem redu. Vseeno pa gre za prijateljsko tekmo. Upam, da bo lepa, da ne bo poškodb, kar je pomembno tako zanje kot za nas," še pravi selektor.

»Šele zdaj se zavedamo, koliko mi jokamo, kakšne pogoje imamo«

Ta bo bržčas v začetno enajsterico uvrstil vsaj večinoma preizkušene fante. Med vratnicama bo stal Samir Handanović, v obrambi bodo Mišo Brečko, Branko Ilić (Miral Samardžić), Boštjan Cesar in Bojan Jokić, v zvezni vrsti bodo Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović, Andraž Kirm, Nejc Pečnik ter Josip Iličić, v napadu pa Milivoje Novaković, ki je na trenutke malce šepal, a opravil cel trening.

Sicer pa je bilo že veliko besed povedanih o ne najboljših vadbenih zelenicah v Buenos Airesu kot tudi v Montevideu. Nič boljša ni niti ta na Centenariu. "Lepo je videti tudi to njihovo nogometno realnost. Šele zdaj se zavedamo, koliko mi jokamo, kakšne pogoje imamo ... Mi imamo fantastične pogoje, v 20 letih pa smo ustvarili res malo nogometašev. Kako njim uspe poslati toliko kakovostnih igralcev v tujino? Verjetno moraš biti res 'lačen', da prideš do določene ravni," je zaključil Katanec.