Slovenija ima z Alžirijo dobre izkušnje, saj imajo tokratni tekmeci vrste Srečka Katanca prav posebno mesto v slovenski zgodovini. Prva zmaga na svetovnem prvenstvu, v Južnoafriški republiki 2010, je prav gotovo prelomnica, ki je slovenski nogometni navdušenci ne bodo pozabili. Tokrat se bosta reprezentanci srečali v okviru priprav, Alžirci na svetovno prvenstvo, Slovenija pa na začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016, ki se začnejo v septembru.

Znova na seznamu Balažic in Samardžic, vrača se Birsa

"Od tekme s Kanado je minilo že nekaj časa, zato bo dobro, da se spet vidimo s fanti in da ocenimo v kakšnem stanju so," je ob objavi seznama povedal Katanec, ki bo v Blidi računal na preverjene igralce. Znova sta v kadru tudi Gregor Balažic in Miral Samardžić, ki ju je Katanec prvič vpoklical proti Kanadi, po poškodbi pa je s treningi pod polno obremenitvijo začel tudi Valter Birsa, ki spet kandidira za nastop tudi v klubskem dresu. Na seznamu tako kot na tekmi s Kanado ni Milivoja Novakovića, ki pa bo v prihodnjih kvalifikacijah vendarle verjetno zopet v prvem planu selektorja.

Katanca lahko veseli dobra forma reprezentantov, ki so nastopali v evropski ligi, Josip Iličić je včeraj spet dosegel zadetek za Fiorentino, medtem ko se je med strelce prav tako vpisal Roman Bezjak, njegov Ludogorec pa je izločil rimski Lazio. O že standardno dobrih predstavah Kevina Kampla pri Salzburgu pa je skoraj škoda izgubljati besede.

Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek na Brdu pri Kranju, tekma pa bo v sredo ob 18. uri.