"Sam pričakujem lepo prijateljsko tekmo in da vidimo, kje smo. V tem trenutku imamo nekaj zelo razpoloženih igralcev, tekma pa je pomembna predvsem zato, da se vidi kaj in kako," pravi selektor Katanec, ki premišljuje tudi o malem "eksperimentu" na severu Afrike: "Morda bomo igrali na način, kot doslej še nismo. A o tem se bom odločil tik pred tekmo."

Slovenski selektor ima na voljo kar nekaj razpoloženih igralcev, izstopata mladi Roman Bezjak in Kevin Kampl, a bo časa za umestitev v ekipo malo, saj ima Slovenija pred tekmo v Alžiriji danes napovedan le lažji regeneracijski trening, edini pravi trening pa bo v torek. "Tudi na to se moramo privaditi, saj bo podobno pred tekmo s Švico, ki bo že kvalifikacijska," še pravi Katanec.

Optimizem v ekipo vnaša dobra forma Bezjaka, Iličića in Kampla

"Mislim, da nas čaka lepa tekma in da bomo zmagali," pa meni Kevin Kampl, ki je dobro formo prenesel iz jeseni tudi v pomlad in dodaja: "Upam, da bom lahko to pokazal tudi tukaj. V Salzburgu praktično iz vsake priložnosti dosežemo gol. Zdaj moramo izkoristiti vsak dan, ko smo skupaj. Če bomo igrali tako kot na zadnjih tekmah, ko smo tekli eden za drugega, lahko tudi v Alžiriji zmagamo," še pravi Kampl a opozarja, da gre za močnega nasprotnika.

Zelo razpoložen je tudi Roman Bezjak, ki pravi, da je dobra forma posledica trdega dela. A izredna forma ni zagotovilo, da mu bo dal Katanec priložnost. "O tem odloča selektor," pravi Bezjak, o Alžircih pa: "Pomembno je, da selektor dobi obrise o tem, v kakšni formi je kdo." Še bolj optimističen je pred Alžirijo Josip Iličić: "Veliko reprezentantov igra odlično v svojih klubih in zabija gole."

Časa za uigravanje ni

Izkušeni Boštjan Cesar pričakuje dobro tekmo. "Veseli smo, da smo spet skupaj. Te prijateljske tekme so pokazatelj, kje smo. Časa za uigravanje ni, a odigrali bomo pošteno in skušali tudi v Alžiriji zmagati." Tekma pa je le ena v nizu priprav na kvalifikacije za evropsko prvenstvo. "Mislim, da smo vsi v dobri formi, kar je dobro za nas in za selektorja. Tekma z Alžirijo je za nas zelo pomembna, saj so za nas pomembne vse tekme. Nanjo moramo gledati, kot da gre za finale. Na vsaki tekmi želiš doseči dober rezultat in doseči napredek," pa soigralce dopolnjuje Jasmin Kurtić.