Varovanci Srečka Katanca tokrat z igro niso navdušili, a so kljub temu dosegli zastavljen cilj. Z minimalno zmago so se povsem vrnili v boj za drugo mesto, ki ga trenutno z 11 točkami zasedajo Norvežani, ki so z 2:0 ugnali Ciper, na tretjem in četrtem mestu so z 10 točkami Albanci in Islandci, Slovenija pa ima na petem mestu 9 točk.

Naslednja tekma Slovence čaka že v torek, ko bodo gostovali pri zadnjem Cipru, kjer bo prav tako zmaga nujna.

Slovenija – Albanija 1:0 (1:0)


Strelec: Kampl 19.


Postavi:


Slovenija: Handanović, Brečko, Ilić, Kelhar, Jokić, Krhin, Kurtić, Kirm, Birsa (Mertelj 74.), Kampl, Novaković (Matavž 83.)


Albanija: Beriša, Lila, Cana, Teli, Agoli, Bulku (Salihi 53.), Roši, Kace, Baša (Abraši 80.), Rama, Cani (Mehmeti 71.)


Drugi polčas:


90' – V zadnjih 30 minutah je Slovenija povsem umirila Albance, ki niso več uspeli priti do nevarnega strela. Ob tem so imeli domači celo nekaj več od igre in pretili iz proti napadov, ki pa jih niso uspeli realizirati. Slovenija je z ne najboljšo igro tokrat vseeno uspela priti do zmage, za katero se mora zahvaliti predvsem mojstrskemu golu Kampla in odličnim obrambam Handanovića.


65' – Znova se je izkazal Handanović, nedvomno igralec tekme. Z leve strani kazenskega prostora je močno ustrelil Rama, slovenski vratar pa je s parado ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.


57' – Albanci so nadaljevali z napadi, Handanović pa je imel obilico dela. Zmedo v slovenski obrambi je izkoristil Salihi, ki se je znašel sam pred slovenskim vratarjem, a je Handanović s skrajnimi močmi njegov strel ubranil in žogo odbil v kot. A s tem še ni bilo konec nevarnosti, saj je po podaji iz kota do strela z glavo prišel Baša, z refleksno obrambo na črti pa se je znova izkazal Handanović.


51' – Birsa je na robu kazenskega prostora lepo ustavil žogo, nato pa jo prepustil Brečku, ki pa je streljal mimo in prek vrat.


Prvi polčas:


57' – Albanci so nadaljevali z napadi, Handanović pa je imel obilico dela. Zmedo v slovenski obrambi je izkoristil Cani, ki se je znašel sam pred slovenskim vratarjem, a je Handanović s skrajnimi močmi njegov strel ubranil in žogo odbil v kot. A s tem še ni bilo konec nevarnosti, saj je po podaji iz kota do strela z glavo prišel Baša, z refleksno obrambo na črti pa se je znova izkazal Handanović.


54' – Slovenci so na sredini svoje polovice pustili preveč prostora Rami, ki je lahko neoviran streljal z 20 metrov, Handanović pa je uspel žogo odbiti v kot. Manj kot minuto kasneje so Albanci prišli do še ene priložnosti, ko je slovenska obramba pozabila na Cano, a je albanski kapetan na srečo slabo streljal in žogo poslal v roke Handanoviću.


45' – Prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom Slovenije, s katerim pa so lahko v našem taboru zelo zadovoljni, saj je bila igra sicer zelo izenačena, priložnosti pa bi lahko prešteli na prste ene roke. O ne preveč atraktivnem srečanju priča tudi pogled na statistiko – ekipi sta skupaj sprožili le pet strelov (3:2 za Albance), posest žoge pa je bila minimalno na strani Slovenije (52:48).


44' – Prvič na tekmi je moral posredovati Handanović, ko je po podaji v kazenski prostor do strela prišel Roši, a se slovenski vratar ni pustil premagati.


36' – Slovenci so izvedli hitro akcijo, Birsa je z desne strani podal v sredino Kamplu, ki pa je nato slabo streljal z roba kazenskega prostora. Strelec gola bi lahko tudi podal Novakoviću, ki je bil v dobrem položaju.


25' – Pred slovenskimi vrati je bilo prvič vroče v 25. minuti, ko so imeli Albanci prosti strel z desne strani, po predložku pa je slabo posredoval Kampl, ki je žogo odbil pred svoja vrata, tam pa je bil eden od Albancel le za slab meter prekratek, da bi jo potisnil v gol.


19' - 1:0 – Gledalci na tribunah v Stožicah, kjer je tudi nekaj tisoč glasnih albanskih navijačev, so dolgo čakali na prvi pravi strel, v 19. minuti pa so bili za čakanje nagrajeni. Kampl se je odločil za strel z 20 metrov in z lepim golom popeljal Slovenijo v vodstvo.


15' – Začetek tekme je prinesel neatraktivno igro na obeh straneh, dogajanje pa je večino časa potekalo med obema kazenskima prostoroma. Oba vratarja sta bila v prvih 15 minutah brez dela, saj nobena reprezentanca ni ustrelila proti vratom, še najbližje so bili Slovenci v 12. minuti, ko se je po podaji iz kota v ugodnem položaju znašel Krhin, a ni dobro zadel žoge.