Mladi vezist, ki ima za sabo odličen začetek sezone tako v klubu kot v reprezentanci, je privržence slovenske reprezentance navdušil tudi na tekmah s Turčijo in Islandijo, tokrat pa je tekmo predčasno zapustil zaradi bolečine v stegenski mišici. Poškodba naj bi zahtevala vsaj teden dni počitka, zaradi česar bo Kampl moral izpustiti tekmo s Finsko. Kampl je imel v zadnjem obdobju kar nekaj težav s poškodbami, saj je izpustil tudi zbora pred prijateljsko tekmo z Bosno in Hercegovino ter domačo kvalifikacijsko tekmo z Islandijo.

Slovenija se bo na Finsko odpravila v ponedeljek zjutraj z brniškega letališča preko Frankfurta, v Helsinke pa bo prispela ob 13.05 po lokalnem času.

Slovensko nogometno reprezentanco v sredo na štadionu Veritas v mestu Turku čaka prijateljska tekma s Finsko, na kateri bo selektor Katanec svoje izbrance še zadnjič preizkusil pred pomembnima kvalifikacijskima tekmama z Albanijo in Ciprom v septembru.

Slovenski nogometni upi na pripravah pod mariborskim Pohorjem

Slovenska mlada nogometna reprezentanca je že zbrana v Mariboru, kjer se bo pod Pohorjem pripravljala na začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo do 21 let. Tekma med Slovenijo in Estonijo, s katero varovanci Tomaža Kavčiča pričenjajo kvalifikacije za EP U 21 leta 2015 bo v sredo ob 20 uri na stadionu ob jezeru v Velenju.

Selektor Kavčič je priprave pod mariborskim Pohorjem začel že danes z dvema treningoma, jasno pa je, da na njih ne bo ne branilca Cesene Luke Krajnca ter vezista Celja Blaža Vrhovca. Kavčič je zato že posegel po seznamu igralcev na čakanju in v Maribor vpoklical Tineta Kavčiča iz Gorice ter Nejca Praprotnika iz italijanske Atalante. Vendar se tu seznam poškodovanih še ni končal. Vprašljiv je tudi Žan Benedičič, ki bo danes opravil pregled pri reprezentančnem zdravniku Jordanu Polancu, potem pa bo jasno, če obstajajo realne možnosti, da bi vezist Milana lahko bil pripravljen do tekme z Estonci.

Slovenija bo dva treninga opravila tudi v ponedeljek, vendar z manjšo spremembo. Popoldanski trening, načrtovan v Velenju, bo Slovenija opravila kar na igriščih mariborske Arene.