Riedle je bil junak Borussie leta 1997, ko je z dvema goloma odločil finale lige prvakov proti Juventusu, ki so ga Nemci presenetljivo dobili s 3:1. 47-letnik verjame, da lahko Borussia tudi tokrat pripravi presenečenje.

»Za večino v tem finalu Borussia ni favorit, a tudi leta 1997 ni nihče pričakoval naše zmage. Za to moštvo je že uvrstitev v finale velik korak naprej, saj je bil klub še pred nekaj leti v težkem obdobju in na robu bankrota. Sedaj uživajo dobre čase, čeprav letos niso osvojili nemškega prvenstva, njihova igra pa se zdi idealna ravno za evropske tekme, kar je pokazal tudi prvi del sezone, ko so se znašli v zelo težki skupini z Realom, Cityjem ter Ajaxom in ko je izgledalo, da se bodo le stežka prebili naprej, nato pa so imeli vsi proti njim velike težave,« je za goal.com povedal Riedle, ki pa se vendarle zaveda, da bo črno-rumenim tokrat nasproti stal zelo težak nasprotnik.

»Brez dvoma je letošnja zasedba Bayerna najboljša, kar sem jih kdaj videl. Gre za verjetno najboljše moštvo po tistem Bayernu iz sedemdesetih let, za katerega je igral tudi Beckenbauer, ki je ligo prvakov osvojil trikrat zapored. Kako zelo močni so, se je videlo že po tem, kako zelo samozavestni so bili že pred tekmama proti Barceloni, v tem finalu proti Borussii pa bodo verjetno še bolj,« je Bavarce pohvalil Riedle.